[LoL] Kdo usedne na trůn americké LCS?
Esport League of Legends Článek [LoL] Kdo usedne na trůn americké LCS?

[LoL] Kdo usedne na trůn americké LCS?

Gta125

Gta125

20. 4. 2020 10:22

TSM a FLY svedlo dech beroucí sérii a C9 se dostávají do finále.

Reklama

Už jen krok nás dělí od korunování králů americké LCS, pojďme si shrnout cestu obou finalistů.

Historicky mezinárodně nejúspěšnější americký celek Cloud 9, letos po velkých změnách působí také jakož tomu bylo dřív mezi nejdominantnější celky ligy. V základní části ztratili pouze 1 bod a byli krok od perfektního splitu.

Nyní je v semifinálovém kole čekal celek Evil Geniuses, za který hrají hned 3 bývalí hráči C9 Kumo, Svenskeren a Zeyzal. Ti po výborné druhé části sezóny nestačili na výborně připravené C9 a dokázali získat jen jednu mapu a snižovat na stav 2:1. Po prvních mapách, kdy na mapě nepatřilo nic celku EG, se dokázali vzchopit a seprat titánům bod. C9 ovšem hned další hru potvrdilo svou sílu a ukončilo sérii 3:1.

[LoL] Kdo usedne na trůn americké LCS?

Velmi podobně strategií založené celky TeamSoloMid a FlyQuest spolu svedly vypjatou sérii, která se rozhodla až v páté mapě. Draci byli naprosto stěžejní pro tento duel, kdy hned v první hře pal maximální možný počet klasických draků a to 7, kdy se podařilo celku TSM po zisku Dračí duše v 48 minutě ukončit zápas a získat si první bod. FLY dokázali srovnat v druhé v jen o něco kratší hře, ovšem mnohem skromnější na fragy, kterých padlo pouhých 14 za 36 minut zápasu. Následovala další vypjatá mapa, kde muselo padnout hned 7 draků, aby se mohli FLY ujmout vedení, které vzápětí srovnali TSM. Dechberoucí sérii musela rozhodnout pátá mapa, na které naprosto výborně hráči FLY dokázali dominovat a vyřadit tak TSM z Playoffs.

[LoL] Kdo usedne na trůn americké LCS?

„Déjà vu“ To zažívali hráči EG duelu s FLY o postup a odvetu s celkem Cloud9 ve finále. FlyQuest evidentně nyní nechtěli nechat nic náhodě, a tak vypjatou sérii jako absolvovali s TSM, by raději až ve finále. První dvě mapy vsadili na jasnou strategii, kdy v role hlavních carry hráčů obstaral PowerOfEvil a WildTurtle a vše vycházelo výborně. EG Bang má nejnovější postavu opravdu v oblibě, kdy především díky němu se podařilo celku Evil Geniuses snížit stav na 2:1. Poslední mapa se EG vůbec nevyvedla, kdy získali pouze jednu věž a FLY s dračí duší si došli pro ukončení série a lístek do finále.

Ve finálovém duelu budeme tak moci vidět nejspíš nejsilnější tým, který americká LCS kdy měla Cloud9 a velice dobře připraveného soupeře FlyQuest, kteří nyní mají na svém kontě šňůru 3 výher.

[LoL] Kdo usedne na trůn americké LCS?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama