[LoL] Neporažení G2 se ujímají vedení, LEC 2020 Spring Week 2
Esport League of Legends Článek [LoL] Neporažení G2 se ujímají vedení, LEC 2020 Spring Week 2

[LoL] Neporažení G2 se ujímají vedení, LEC 2020 Spring Week 2

Gta125

Gta125

3. 2. 2020 19:33

G2 jedou jako mašina, kdo se udrží v čele tabulky? S04 FORG1VEN takový návrat do LEC nečekal.

Reklama

Uběhl nám v pořadí druhý herní týden LEC - evropské nejvyšší ligy v League of Legends. Pojďme se podívat, jak se týmům dařilo. I přes odvážný Soraka pick pro Wundera zůstává G2 nadále jediným neporaženým týmem. Přesvědčivě hrající Fnatic se vrací do čela po čistém týdnu. Origen a Rogue se po 1:1 týdnu dělí s Fnatic na třetí pozici. Na druhé straně FC Schalke 04 a Team Vitality zůstávají bez výhry, něco se asi bude muset změnit, jelikož zatím nováčky nabití VIT nedokáží ustát linky proti nejlepším hráčům a S04 FORG1VEN nemůže táhnout všechny spoluhráče na zádech.

[LoL] Neporažení G2 se ujímají vedení, LEC 2020 Spring Week 2

Origen po výhře nad Rogue

Den 1

Svoji premiéru si odbyl šampion „Sett the Boss“, kterého si v duelu s OG vzal RGE Finn. Odvážný tah se jim nevyvedl, jelikož už od brzkých minut se dařilo silné Origen kompozici získávat skalpy na mapě bez trestu. První 3 draky získal Inspired pro svůj tým, jenže nestačili, jelikož OG si následně vzali také 3 draky s třešničkou ve formě Nashor buffu. Nukeduck na Tristaně a Upset se Syndrou byli naprosto nezastavitelní a OG si došli pro Nexus.

Denyk a Misfits si po smolném prvním týdnu mohli spravit chuť, když se zaměřili na velmi chytrou strategii na silné 1v1 potyčky, které dokázali proměňovat na zlato, a také na výborné rotace, na které SK Gaming nenacházeli odpovědi, a tak stále více zaostávali. Denyk a Bvoy dokázali všechny iniciace od SK pozdržet tak, aby jejich kavalerie jeménem Febiven mohla dorazit a ukázat, proč právě on byl před odchodem do Ameriky velmi obávaný midlaner. Zoufalá snaha přerušit Nashora stála SK všechny hráče a následně i základnu.

G2 Esports rádi dokazují svou dominanci, především pak Wunder ukázal, že na horní linii zahraje klidně i Soraku. Perkz si pro sebe poté vzal Luciana, který je velmi dominantní a dokáže těžit ze soupeřových chyb, a tak se také stalo. Perkz a G2 se jako hurikán prohnali přes Team Vitality, kdy mnoho potyček jistila právě Soraka s léčením. Vitality se nedokázalo vypořádat s enormní agresí od G2 a posunulo se na stav 0:3.

Souboj českých střelců v duelu Excel Patrika a MAD Carzzyho ovládl první jmenovaný. Mickey na neobvyklém Pantheonovi doslova rozdrtil Humanoida a Shadowa. MAD se podařilo zastavit postup XL na jejich základnu, když se Humanoid chytře i přes nelichotivé scóre snažil získat prostředky na otočení průběhu zápasu. Rozhodující moment přišel, když skvadra MAD Lions objevila Expecta s Caedrielem, tam kde zrovna být neměli, ale kvůli deficitu ve zlatě je nedokázali dost rychle zničit a mobilní hrdinové XL se dostali do team souboje a zadupali šanci MAD na výhru.

Rekkles v LEC promo traileru řekl:“Tento rok bude můj nelepší.“ A zatím se mu sen plní, jelikož svého starého rivala Forg1vena v duelu naprosto rozprášil. Fnatic se ujali vedení hned z úvodu kdy Selfmade dvakrát zašel na spodní linii a vždy získal pro svůj tým zářezy. Na Nemesise Gilius s Abbedaggem nevyzráli, a později byl tak schopný sám v 1v4 obehrát protivníky a získat k tomu další náskok. S04 se rozhodlo na poslední odpor u Barona Nashora, který padl dříve, než stihli dorazit, a tak se poslední naděje na změnu výsledku rozplynula.

[LoL] Neporažení G2 se ujímají vedení, LEC 2020 Spring Week 2

Steven "Hans sama" Liv

Den 2

Jak Froskurinn a Drakos nadhodili - duel XL a MSF by mohl být odveta za Neosurf cup, exhibiční Bo5 zápas, který proběhl necelé 2 týdny před začátkem ligy. Vítězem se tehdy stal Excel a Misfits s Denykem by tedy rádi srovnali průběžný stav. Oba týmy zvolili výbušné kompozice, ovšem pokaždé, když se Excel pokusili vymazat MSF Bvoye, Denyk ho ze špatné pozicevždy dostal. Následně pak byli Misfits uštvat a doběhnout své soupeře. Králičí tým anuloval náskok, který si Excel vytvořili, a sám se ujal vedení. Po Nashor buffu už jeho oponenti nebyli schopni nadále odolávat. Misfits tak zakončili druhý týden poměrem 2:0.

Co se hráčům S04 honilo během hry hlavou? Těžko říct, ovšem bude se něco muset změnit. Mnozí by si řekli dobrá hra zkusíme to jindy, ale MAD bojují až do konce a byli to především čeští hráči Humanoid a Carzzy, kteří si vzali nelehký úkol otočit zápas do rukou. Nejprve Humanoid výborně našel odkrytá carry oponenta a vymazal je, následně pak několikrát skvěle využitý „Bullet Time“ dokázal zabránit S04 v budování náskoku. Jako pojistku si vzali MAD Lions ještě Nashor buff a Infernal soul a následně se rozhodli dojít zničit Nexus.

Dosavadní pokusy dostat se do pozdní fáze hry Teamu Vitality nevyšly, rozhodli se proto přijít se svěžím nápadem, přehrát své oponenty už v brzkých fázích hry. To ovšem dopadlo stejně, jelikož Saken s Pantheonem nebyl schopný Larssena přehrát ani s pomocí svých spoluhráčů. Inspired získal pro RGE všechny draky i s Ocean soul naprosto bez odporu, protože Hans sama a Vander byli vždy poblíž. Nashor buff byl už poslední kapka, kterou snesla přehrada VIT, a tak se i jejich základna rozpadla a stanovila poměr 0:4 po druhém týdnu.

SK Gaming vsadili podobně jako Vitality na Pantheona, ovšem stejně tak neúspěšně, jelikož Bwipo dokázal vlastním receptem s Rengarem na horní lince držet oponenty v napětí, kde se ukáže. Zlomový okamžik nastal po nepovedeném team fightu pro FNC, kdy SK gaming ucítili příležitost a rozhodli se jít pro Barona nashora, výborný Selfmade dokázal však zajistit dost času, aby se i Nemesis mohl připojit a při stavu 3v5 rozprášit celé SK uvnitř oblasti Nashora a navíc získat buff. Bwipo následně došel pro Infernal soul ,na které už pracoval Selfmade, a následný souboj byl už jen formalitou, kdy SK nedokázali vyprodukovat dostatečné poškození na probití množství štítů, kterými disponovali FNC, kteří zakončili týden čistě 2:0

Po výhře nad Vitality se G2 rozhodli i proti Origen vzít Soraku na horní linii s tím, že Perkz dostal do rukou svojí legendární LeBlanc. Jelikož G2 nechávali všechny prostředky pro Capse a Perkze, rozdíl, který se utvořil právě mezi nimi a jejich oponenty v OG, byl enormní. Strategie tak však byla postavená - Mikyx, Wunder a Jankos budou dělat prostor a Caps a Perkz poškození. Vyšlo jim to na výbornou, a tak se jediný neporažený tým v LEC G2 Esports ujal prvního místa za stavu 4:0

[LoL] Neporažení G2 se ujímají vedení, LEC 2020 Spring Week 2

Český support MSF Petr "denyk" Haramach

[LoL] Neporažení G2 se ujímají vedení, LEC 2020 Spring Week 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama