[LoL] Osmá sezóna se blíží, jak si počínat v placement hrách?
Zajímavosti League of Legends Článek [LoL] Osmá sezóna se blíží, jak si počínat v placement hrách?

[LoL] Osmá sezóna se blíží, jak si počínat v placement hrách?

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

4. 1. 2018 14:36

Několik užitečných tipů jak si co nejlépe poradit v úvodních 10 hrách nové sézóny.

Reklama

[LoL] Osmá sezóna se blíží, jak si počínat v placement hrách?

Sezóna s pořadovým číslem 8 by měla začít 16. ledna, to znamená konec trollení v pre-seasone, nasadíme tryhard kalhoty a hurá na 10 zápasů, které rozhodnou, odkud započne naše tažení za Challenger tier. Připomeň me si tedy několik základních typů, v jakých oblastech se můžeme zlepšit. Já vím, dokola se opakují, nicméně to je pro začínající hráče a ty v nižším elu ten nejlepší způsob, jak se zlepšit a vylézt o něco výš v žebříčku a co si budeme povídat, opakování je matka moudrosti. 

 

Analyzujte svou hru - Ego nechte za dveřmi.

Není to moc výživná činnost, ale je to první krok ke zlepšení. Podívejte se občas zpětně na statistiky z odehraných her, těch vítězných, ale hlavně těch prohraných. Nikdo z nás není dokonalý a stále se musíme učit, tak se podívejte do historie a hledejte společné znaky v prohraných hrách. Dozvíte se, kde máte největší mezery a na těch následně zapracujte. Máte příliš smrtí? Zapomínáte kupovat wardy? Split push je váš život a nikdy nejste s týmem, když je to potřeba? Nedaří se vám farmit? 

 

ARAM - pomíjený mód s přidanou hodnotou.

Koho zajímá převážně ranked, asi moc často ARAM nezapne, škoda. Přesto že Riot implementoval do klienta i "Training mode", má ARAM stále co nabídnout. Můžete si zde hlavně díky náhodně zvolenému šampionovy vyzkoušet a osahat i ty, které by vás v ranked hře ani nenapadlo hrát. To vám dá širší znalosti ohledně šampionů, na které narazíte v ostré hře a budete přinejmenším tušit, jak fungují jeho skilly, pasivka, jak moc silný je a v jaké fázy je lepší se držet zpět. Navíc hry jsou zde kratší a můžete zde dostat do ruky trefovování skill shotů nebo naopak jejich vyhýbání se. Téměř nic jiného tu totiž neděláte.

 

Last Hit - ví to každý, ale kdo na tom skutečně pracuje?

Last Hit, alfa a omega téměř všech rolí. Chcete si dostavět item a získat tak rozhodující výhodu nad lane oponentem? Ale last hitujete jako vaše babička? Hurá do "Training Mode" a trénujte, není to zábava, zabere to čas, ovšem pokud se chcete posunout a hrát lépe, bez této dovednosti to zkrátka nepůjde. Je to hlavní zdroj příjmů, který lze částečně suplovat zabíjením nepřátel, ale to je nejisté. I když stojíte tváří v tvář silnějším hráčům, nemusíte být nutně pozadu a to právě díky last hitům. Pokud se dostanete nad hodnotu 70CS v 10 minutě, je to obecně považováno za průměr, pokud jste pravidelně pod tímto číslem, zapracujte na své schopnosti farmit. Pokud zfarmíte 90 - 100 minionů do desáté minuty, jste opravdu dobrý.

 

Meta - důležité ji znát, ale ne vždy se ji držte. 

Meta je něco, o čem by měl mít každý hráč minimálně základní představu, každý vydaný patch má schopnost aktuální Metu posunout určitým směrem a to bychom měli sledovat. Riot může přešlápnout a vinou nového patche udělat z průměrného šampiona, který vám jako oponent nečinil žádné obtíže doslova broken záležitost a vy pak si pak v myšlenkách budete říkat, proč jste si neušetřili trápení již v pick&ban fázy. Nadruhou stranu, v případě že je vaše spektrum hrdinů, které umíte dobře mimo Metu, neznamená to nutně, že váš main musíte nechat ladem. Naopak, umíte jednoho nebo dva hrdiny tak dobře, že by se od vás i Faker mohl něco přiučit? Nenechte se odradit a hrajte je dál, vaše znalost silných a slabých stránek vám pomůže adaptovat se porážet i papírově silnější šampiony. 

 

Pozitivní mentalita - snadno se to říká, obtížně dodržuje.

Oh boy, všichni jsme to zažili. Top je AFK, jungler trucuje nebo support INTí. Předejít se tomu mnohdy nedá a tak se o nás pokouší tilt. Nedejte se, nenechte se zatáhnout do handrkování uvnitř týmu, nevšímejte si jejich počínání. Soustřeďte se pouze na svou hru, protože dokud stojí Nexus, obzvlášť v nižším elu lze vyhrát každou hru. Tak to nevzdávejte a povzbuzujte své spoluhráče, zbytečnou kritiku si nechte pro sebe. 

 

Načasování - hlídejte si, kdy kdo použil flash nebo ult a hrajte okolo toho.

Není jednoduché v chaosu právě proběhlé roztržky okolo draka zanamenat co všechno na vás nepřátelé použili, ale čím víc si toho zapamatujete, tím lépe. Můžete vyvolat další fight ještě před tím, než budou klíčové schopnosti opět k dispozici vašim protihráčům. Hlídejte si hlavně Summoner's kouzla, jako je Flash nebo Exhaust a ultimátní dovednosti. Veškeré časy jsou snadno k dohledání, tak si dejte tu práci navíc. 

 

Přehled o mapě - vize, vize a opět ta vize.

Ne, support není jediný, kdo má budovat pro svůj tým vizy, tečka! Je stále velká část hráčů, kteří si tohle neuvědomují a 4 wardy, které je schopen support po mapě rozdat stále nejsou dost, tak přiložte ruku k dílu a investujte těch 75 Goldů a kupte Vision wardu, vylepšete si svůj trinket. A když už máte mapu odhalenou, nezapomínejte se v tom všem soustředění dívat na minimapu, ať vás nezaskočí jungler, který byl vidět přicházet na linku. Nebojte se trochu vytáhnout a položit wardy až v nepřátelské jungly, můžete lépe sledovat pohyb hráčů a využívat to ve svůj prospěch, 3 hráči se blíží na top? Nechoďte přes celou mapu zachraňovat sololanera, pokuste se radši o draka. Zní to jednoduše že? 

 

Aplikace - drobný pomocník

Dnes je již několik aplikací, které vám v podstatě in-game naservírují spoustu zajímavých informací o všech zůčastněných. Je někdo v promu? Prohrál lane oponent posledních 5 her? Hraje jednoho šampiona stále dokola? Jaký je jeho aktuální rank? Jeho poslední build? Všechno tohle a mnohem víc můžete vědět. Na základě toho přizpůsobte svou hru a máte dobře našlápnuto.  

 

Trainig Mode - nuda, ale nejlešpí místo pro zlepšení.

Komunita po tom toužila, Riot nám to dal, tak ho zapněte, myslíte-li to vážně. Farmení, načasování, skill shoty, hledání efektivní cesty v jungly, zkoušení odlišných buildů, trénování správného sledu kouzel, flashování. Musíte investovat čas do trénování, znovu opakuji, není to zábavná část, ale o to zábavnější bude sledovat váš progres, tak to zkuste a uvidíte kam až se dostanete. 

 

GL HF v nové sezóně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama