[LoL] Skončí organizace H2K? Prý byla odmítnuta její žádost o vstup do EU LCS
Esport Článek [LoL] Skončí organizace H2K? Prý byla odmítnuta její žádost o vstup do EU LCS

[LoL] Skončí organizace H2K? Prý byla odmítnuta její žádost o vstup do EU LCS

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

30. 9. 2018 13:00

H2K a Splyce pravděpodobně nebudou součástí nasledujícího ročníku EU LCS.

Reklama

Podle zpravodajského portálu ESPN a jejich zdroje byly odmítnuty dvě organizace ucházející o trvalé partnerství v EU LCS. Nový formát evropské nejvyšší ligy vejde v platnost příští rok, což bude znamenat konec několika zavedených organizací a příchod nových. Zájem o slot v lize rozhodně není tak markantní jako v případě Severní Ameriky, kam přišlo více než 100 žádostí, o EU se zajímají nižší desítky zájemců.

Nedávno se 24 z nich již setkalo se zástupci Riot Games a nyní podle ESPN došlo k odmítnutí dvou aktuálně působících organizací v LCS. Jde o mladšího člena ligy, Splyce jenž koupil slot po Team Dignitas EU, když vešlo v platnost pravidlo o vlastnictví více slotů jednou organizací.

Přihláška do evropské ligy byla údajně zamítnuta i H2K Gaming, působící v lize již čtvrtým rokem v řadě, bývalým domovem českého marksmana Aleše "Freeze" Kněžínka a v současnosti působištěm dalšího českého ADC Patrika "Sheriff" Jírů. H2K se dokonce spojilo s fotbalovým klubem Paris Saint-Germain, ale ani to, ani úspěch na Světovém šampionátu v roce 2016 jim nepomohlo přesvědčit Riot Games, že jsou vhodní kandidáti. Právě H2K šlo veřejně proti Riot Games a v otevřeném dopise se před lety rozpovídalo o problémech EU LCS, ty se převážně točily kolem finanční náročnosti vedení týmu v lize a hrozbě ztráty veškerých nadějí na návratnost investice v případě vyřazeni. 

Splyce, H2K ani Riot Games prozatím situaci nekomentovali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama