LPL: Letní split a boj o Worlds začíná
Esport League of Legends Článek LPL: Letní split a boj o Worlds začíná

LPL: Letní split a boj o Worlds začíná

Jakub Kavka

Jakub Kavka

30. 5. 2023 18:16

Čínská liga LPL jako první, tradičně zahajuje další split na mezinárodní úrovni. Obhájí JDG titul?

Reklama

Souboj o krále čínské LPL, rozherává další dějství. JDG se zisku titulu jarního splitu a také MSI, zcela zákonitě pasují do role obrovského favorita. Bude tomu tak i během léta? Nebo se dočkáme nového šampióna?

Během offsezóny se v čínské lize děly zajímavé věci. Spousta týmů nižší gardy volí změny a zkoušejí s přestupy více zahýbat vodami ligy. Tentokrát jsme se však dočkali změn i ve vyšších patrech. Nejtřaskavější událostí se stal odchod největších hvězd RNG - Angela, GALY a Minga. Tým, který značně klopýtal během jarní části, tak musel udělat zásadní změny. Bohužel tyto odchody jsou spíše produktem špatné atmosféry uvnitř týmu, která během jara byla.

U Minga zatím nejsou informace o jeho dalším pokračování, spekuluje se o konci kariéry pro tohoto veterána LPL. Angel šel cestou do slabšího týmu Ninjas in Pyjamas - ano, tento tým, známý hlavně z Counter-Strike, hraje v činské lize. GALA naopak posílil LNG, kteří za výměnu dali svého předchozího marksmana - LP, právě RNG. Akvizice GALY značně posiluje akcie LNG Esports a na takový souboj Ruler a GALA nebo GALA a JackeyLove, se rozhodně tešíme.

LPL: Letní split a boj o Worlds začíná

Další velkou bombu přichystali Weibo Gaming, o které jsme psali zde. Daeny, bývalý trenér Damwon KIA (Dplus KIA aktuálně) a T1 se pokusí s tým superhvězd v čele s TheShy nebo Xiaohu, konečně dobýt trůn LPL.

Weibo však nebude jediný hladový vlk. LNG a zejména EDG budou chtít napravit svůj tragický konec před branami finále. Bilibili Gaming po fantastické cestě ligou a turnajem MSI, také nebudou chtít zůstat pozadu. Stejně tak TOP Esports, kteří rozhodně nechtějí zopakovat katastrofu z jara a potupné osmé místo.

Karty jsou zatím rozdané. Bude se jimi míchat nebo zůstane vše při starém? K začínajícímu letnímu splitu LPL jsem vytvořil "krátké" video, kde se o všech změnách a predikcích bavíme. Doufám, že se Vám můj raný pokus o něco extra, bude líbit a určitě se vyjádřete do kometářů, kdo je podle Vás favorit na titul!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama