Magnum je v play-off evropského VCT! Jak probíhala skupinová fáze?
Esport Valorant Článek Magnum je v play-off evropského VCT! Jak probíhala skupinová fáze?

Magnum je v play-off evropského VCT! Jak probíhala skupinová fáze?

Aleš Pelc

Aleš Pelc

21. 3. 2022 18:07

Fnatic s Magnumem postoupili do playoff z první pozice

Reklama

Od druhého únorového víkendu bojuje 12 nejlepších evropských týmů o možnost reprezentovat náš kontinent na sezonním mezinárodním finále v Reykjavíku. Po skupinové fázi odpadla polovina týmů, zbylá šestice se aktuálně připravuje na playoff. Nejlépe si vedli hráči FPX a Fnatic, mezi kterými je i Čech Martin „Magnum“ Penkov. Ten mimo jiné za pár dní oslaví rok působení ve druhé jmenované organizaci.

Magnum se svými spoluhráči na konci loňského roku neuspěl na celoročním finále cyklu VCT, a proto se jejich organizace rozhodla pro změnu soupisky. Nově příchozí Andrew „braveaf“ Gorchakov s sebou přináší i skvělou týmovou formu. Fnatic si ve skupině B poradili i s loňským mistrem a prvním týmem evropského žebříčku vlr.gg, týmem Acend. Ten naopak zaváhal i proti papírově slabším soupeřům a do playoff se vůbec nepodívá. Situace využily G2 Esports a Guild, pro které byly 3 výhry z 5 zápasů dostačující k postupu do další fáze.

Skupina A měla také české obsazení. Karel „Twisten“ Ašenbrener v německém BIG dělal, co mohl, přesto si jeho tým neodnesl ani jednu výhru. BIG nedokázalo uspět ve vyrovnaných partiích a ani výborná hra Twistena nestačila na odvrácení pádu ze soutěže. Soupeři ve skupině A nebyli vůbec slabí a favorizovaní FPX, Team Liquid a M3C si zápasy pohlídali. Třetím jmenovaným není nikdo jiný než bývalá sestava Gambit Esports, která v důsledku aktuální válečné situace vystupuje pod jménem Masters 3 Champions.

Magnum je v play-off evropského VCT! Jak probíhala skupinová fáze?

Výsledky evropské skupinové fáze


Playoff nabídne podívanou na 5 dní, počínaje úterým. Fnatic a FPX díky nejlepšímu seedu čekají až na druhé kolo, proto je pavouk pro české fanoušky velice příhodný. Aby si Magnum znovu zahrál na Islandu, musí jeho celek zaujmout jednu z prvních tří pozic, tedy dostat se alespoň do třetího kola anebo finále pavouka poražených.

Český reprezentant se dozví své soupeře pro druhé kolo z duelu, ve kterém M3C vyzve tým Guild. S oběma soupeři má sestava hájící oranžovo-černé barvy příhodné vzájemné výsledky. Držet palce českému želízku v ohni můžete ve středu 23. března, utkání startuje v 16 hodin.

Magnum je v play-off evropského VCT! Jak probíhala skupinová fáze?

Playoff pavouk evropského VCT

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama