Martin "spajKK" Beneš: Naše PUBG scéna zažívá nejlepší léta
Esport Článek Martin "spajKK" Beneš: Naše PUBG scéna zažívá nejlepší léta

Martin "spajKK" Beneš: Naše PUBG scéna zažívá nejlepší léta

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 10. 2021 22:51

SpajKK se rozpovídal o PUBG nejen v rámci esportu.

Reklama

Grunex Masters dospělo do fáze, kdy známe všech 16 účastníků Grand Finále Grunex Masters o krásných 100 000 korun. Celým turnajem nás provádí ambasador Grunex PUBG turnajů Spajkk a my jsme si nemohli nechat ujít příležitost ho během tak významné události vyzpovídat.

Čau spajKKu, po delší odmlce tu máme další velkolepý Grunex Masters o krásných 100 tisíc korun – jak si poprvé reagoval, když si se o další sezóně dozvěděl?
Ahoj! Je super, že Grunex navázal na jarní sezónu a pro komunitu opět uspořádal největší CZ/SK turnaj. Není nic krásnějšího, než rok a sezónu 2021 ukončit tímto turnajem.
Za sebou máš první čtyři kvalifikace, které měly docela pěknou účast, vedle Grunex Masters se pak na Grunexu hrál i PUBG DUO Cup – čím si vysvětluješ stále velký zájem o PUBG, i když se zde moc dalších soutěží nehraje?
Základna, která je zde vybudována (za což patří i velké díky Mazimu) je natolik silná, že stále drží krásná čísla. Pořád zde máme více jak 50 aktivně hrajících týmů, a hlavně spousty diváků, kteří rádi kouknou na kvalitní kompetitivní PUBG.
Myslíš si, že updaty nebo vydání dalšího dílu zájem ještě nakopne? Vydrží hráči na takový přelomový okamžik ještě čekat?
Už teď je pozdě. Všichni očekávali "PUBG 2.0" koncem tohoto nebo začátkem příštího roku, avšak žádné oznámení nepřišlo. Nynější PUBG se nikam neposouvá. Nebýt u nás takto silné komunity, tak turnaje už nikdo nehraje a hlavně na ně nikdo nekouká, za toto vše můžeme děkovat hlavně zmiňované komunitě!
Vraťme se ke kvalifikacím – co říkáš na nasazení a kvalitu hráčů? Vrátila se spousta známých jmen, týmy proházely jména, je to na celkovém playstyle vidět?
Momentálně naše scéna zažívá nejlepší léta v rámci skillu v PUBG u nás. Je hrozně vidět, jak mladí kluci dotáhli celou tu scénu. Finálová část nás čekala už tento víkend a zde jsme mohli krásně vidět, jak je scéna vyrovnaná a nemáme zde pouze 1-2 týmy, které by to celé táhly. Ten pokrok, co mladí kluci ve hře udělali, je enormní.
Celý žebříček už nějakou chvíli vedou borci z Dark Tigers, co si zatím myslíš o tomto celku?
Náramně poskládaný tým okolo Crowleyho, který jako jeden z nejzkušenějších hráčů u nás si k sobě vzal 3 mladé pušky a jde vidět, že jim to šlape s tím, že tento tým nedominuje pouze u nás, ale ukazuje svoje kvality i v EU turnajích.
A jak se díváš na celkem nečekaný rozpad týmu Entropiq? Přeci jen měl z naší scény asi největší ambice a zvenčí se zdálo, že to mezi klukama klape.
Velká škoda, přeci jen to pro naší scénu byl tým, který nasbíral spoustu úspěchů a vlastně byl pomyslným tahounem naší scény jak u nás, tak v zahraničí. Za jejich cestu si získali spoustu fanoušků. Jediné, co mě mrzí, že celé "rozpadové drama" dosti zaštítilo všechny ty úspěchy. Za mě špatný krok od managmentu organizace.
Když by ses teď podíval na žebříček, máš mezi týmy nějakého favorita?
Těch favoritů je několik, o to hezčí celý závěr bude, protože do teď nevíme, kdo vyhraje. Máme zde spousta týmů, kteří mají ambice vyhrát celé Grunex Masters, avšak těchto týmů bych napočítal minimálně 7, což krásně hovoří o tom, jak je momentálně scéna vyrovnaná a jaké drama to v Grand Finále bude!
Ještě taková otázka na tělo – několik dní si jel subathon, kdy ti diváci mohli za suba nebo donate prodloužit stream. V rámci toho jsi komentoval i Grunex Masters, byla to velká výzva?
Fůha, i když se to nezdálo, tak to byla hodně velká výzva. Člověk vlastně zjistí, kolik soukromí denně potřebuje, jak je obtížné dělat content 24 hodin denně. Ten týden v kuse, který jsem odstreamoval, přesněji 174hodin, byl strop, každý jeden den navíc by byl už přes čáru. Avšak to, co celá komunita předvedla, bylo něco, co jsem opravdu nečekal, jak jsem několikrát řekl, byl to jeden z nejhezčích zážitků, které jsem měl možnost na mém streamu zažít.
Když jsme u komentování, i toto finále by mělo proběhnout v pražském Grunex studiu. Těšíš se na živé komentování?
No jasně, jediné, co k tomu chybí, tak jsou samotní hráči, pořádná PUBG LAN, avšak i komentování přímo ze studia si užiji a dám do toho co nejvíce energie, aby si to fanoušci PUBG užili.
Spajkku, moc ti děkuji za zodpovězení všech otázek a doufám, že se Grunex Masters vydaří co nejlépe. Máš nějaký vzkaz našim fanouškům a čtenářům?
Jestli jsi tento rozhovor dočetl až jsem, tak to znamená že ti na mém názoru záleží, za což ti mockrát děkuji a jsem rád, že tě mohu i nadále bavit.
Díky moc a měj se!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama