Martin "spajKK" Beneš: Valorant je moje poslední hra
Esport Valorant Článek Martin "spajKK" Beneš: Valorant je moje poslední hra

Martin "spajKK" Beneš: Valorant je moje poslední hra

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 7. 2020 20:24

spajKK o Valorant turnajích a Grunex Masters.

Reklama

V kvalifikaci do Grunex Masters STAGE II se mimo jiné probojoval i tým pod vedením Martina "spajKKa" Beneše. Známého streamera a bývalého člena policejního sboru můžete znát i z dřívějších dob jako spoluhráče Mazariniho, v tuto chvíli si ale spajKK jede vlastní cestou - zaměřuje se mnohem více na kompetitivní hraní a z PUBG scény přešel právě na Valorant, kde kromě našich Valorant turnajů pravidelně hraje i zahraniční ligy. S postupem do Grunex Masters jsme Martina trochu vyzpovídali.


Ahoj Martine. Jako streamer si už od začátku dával jasně najevo svoje nadšení do kompetitivní scény. Z PUBG si se ale přesunul nejen na GTA V RP, ale také na Valorant. Proč právě Valorant?
Ahoj Radku, když hra vycházela, tak se říkalo, že to bude nejlépe připravena kompetitivní hra v rámci její kompetitivnosti. Příliš mnoho kompetitivních slov v jedné větě? Jo, takhle se o Valorantu na začátku mluvilo a právě ta kompetitivnost mně u PUBG chyběla. Valorant je hra, která mi ze začátku připomínala CS:GO, na kterém jsem strávil dost dlouhou dobu, cca 5.000 hodin, a viděl v tom potenciál.
A GTA V je pro tebe teda odreagování? Přeci jen mu také věnuješ dost času.
KKRP.cz nebo-li GTA V: Roleplay server, jehož jsem vlastníkem, je s moji přítelkyní naším velkým koníčkem, kterému věnujeme spoustu času. Chceme zde vytvořit něco, co zde ještě nebylo a rozhodně nedělat server za účelem výdělku, jakož tomu je u spousty herních serverů.
Jak se dá skloubit život v GTA, streamování, tryhard Valorantu a zároveň „normální“ život? Nemáš někdy pocit, že je toho moc?
Dobrá otázka (usmívá se). Samozřejmě že takový pocit mám, celkem často. Do toho všeho bych ještě přidal slovo mírný perfekcionista a do všeho na 100%. Bohužel nedokáži dělat věci na půl a opravdu se tomuto všemu snažím věnovat naplno, avšak někde to musí být znát, a to je asi ten "normální" život, ten šel trošku stranou, avšak se snažím stíhat všechno.
Zpět k soutěžení. Do Valorant turnajů na Grunexu si se nejdříve pustil se svým týmem, následně si na chvíli přesídlil k Online Vision Gaming, které ale už sestavu pro Valorant nemá. Došlo tam k nějakým neshodám nebo proč už pod OVG nejsi?
Rozhodně ne, s OVG nemáme jakýkoliv problém, jednalo se spíš o ujasnění si priorit. Kluci  pod OVG hráli v R6S, takže neměli důvod měnit, avšak jsem jim vysvětlil mé priority a celkově pohled na věc jak reálně je, přeci jen se na této scéně pohybuji už několik let a dokázal jsem se dostat pod velké organizace jakož jsou Dignitas nebo eSuba. Na tomto základě jsem klukům vysvětlil, za čím bysme si měli jít. Přeci jen tým s dobrými výsledky bez organizace si nějaká lepší organizace vybere snadněji, než někdo, kdo už je zavázán.
Chtěl bys zpět pod nějakou organizaci?
Záleželo by pod jakou a za jakých podmínek. Bohužel spousta českých organizací funguje tzv. "za nic, co nejvíc", avšak já sám s mojí značkou dokáži mým klukům nabídnout to stejné, ne-li více jak většina českých organizací.
V druhé kvalifikaci jste se s kluky v rámci Grunex Masters dostali do skupiny B. Twisten je ale v týmu nováčkem pokud se nemýlím. Jak jste se společně připravovali na kvalifikaci?
Karel "Twisten" Ašenbrener je našim posledním nováčkem a zároveň obrovským tahounem. Dodal týmu přesně to, co nám chybělo, tu energii a ten power kterým tento mladík disponuje, což šlo vidět i na posledních výsledcích GLL kvalifikace, kde jsme hráli proti velmi dobrým evropským týmům a prohráli o pár bodů, kdy zápasy byly vyrovnány až do samotného konce. Co se týká přípravy, tak nebyla ještě tak důkladná jako chystáme, ale zatím jde vše dle plánů.
Bez problémů jste prošli i přes Neophyte, byli právě oni největší výzvou?
Ani ne, bylo nám jedno proti komu budeme hrát. Pokud budeme hrát naší hru, tak jsme na české scéně schopni porazit kohokoliv. Co se týká konkrétně této BO3 proti Neophyte, tak skončila dosti jednoznačně 13:1 a 13:2.
Teď už jste ve skupině, během týdne vás ale čeká dost zápasů, bude to pro vás časově náročné?
Určitě ne, tak či tak bychom hráli scrimy.
A co říkáš na Grunex Masters?
Vzhledem k tomu, že jsme první část této ligy museli kvůli angažmá v již rozehraném zahraničním turnaji vynechat, tak jsem až do dneška ani nevěděl, jakým stylem se hraje. Formát a celkově styl tohoto turnaje/ligy se mi rozhodně líbí a jsem rád, že něco takového zde na CZ/SK scéně máme. Velké díky patří vám, Grunexu, Mazimu a všem adminům, kteří okolo toho mají spousty práce.
Věříš v úspěch Valorantu na poli esportu?
Doufám v to! Trochu mě mrzí ranking systém, který je ve Valorantu stále pochmurný, čekal jsem že udělají něco speciálního, ale zatím jsem se mýlil.
A co tvoje budoucnost? Budeš cílit i mimo cz/sk scénu? Nebo jsou pro tebe obrovské turnaje už passé?
Udělám pro to s klukama maximum, je to moje poslední hra ve které se pokusím o moje maximum, po té už půjdu do e-sport důchodu a budu spíše hrát turnaje jen tak pro srandu.
Díky moc za rozhovor! Nějaká poslední slova pro fanoušky a čtenáře?
Děkuji všem kdo mě sledujete, pokud si tento rozhovor dočetl až sem, tak velký respekt a díky, jde vidět že tě můj názor zajímá!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama