Matěj "Nowikk" Krmela: Úroveň ligy se určitě zvedá
Gaming Článek Matěj "Nowikk" Krmela: Úroveň ligy se určitě zvedá

Matěj "Nowikk" Krmela: Úroveň ligy se určitě zvedá

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 2. 2022 00:49

Kapitán týmu VIKÜRVI prozradil i co stojí za jejich úspěchem.

Reklama

První STAGE Grunex Masters je za námi a i když jsme původně nevěděli, jestli se tým VIKÜRVI vůbec zúčastní, borci pod vedením Nowikka se nakonec ukázali. Probojovali se prvními kvalifikacemi a dost přesvědčivě udolali i finále první části. Jak vůbec došlo k oživení týmu a jak tým vnímá ligu se dozvíte v našem rozhovoru.

Matěj "Nowikk" Krmela: Úroveň ligy se určitě zvedá

Ahoj Nowikku! První kvalifikační víkend proběhl perfektně, do Grunex Masters jste se nakonec dostali s týmem VIKÜRVI. Pro Playzone si ale prozradil, že si nejsi s budoucností týmu vůbec jistý. Co nakonec stálo za „znovushledáním“?
Ahoj! Při rozhovoru pro Playzone jsme ještě nebyli domluvení, jak budeme hrát, protože nebyly oznámené žádné turnaje. Ale s oznámením prvního turnaje jsme si sedli a domluvili se, že to odehrajeme ve stejné sestavě jako loňský rok.
Jsou plány pro VIKÜRVI stále stejné? Tedy spíše lokální hraní bez větších plánů na společné působení?
Určitě, každý máme svůj vlastní tým na zahraniční turnaje, který pro nás bude prioritou. Takže pod VIKÜRVI budeme hrát pouze ty české turnaje.
Hrál si s klukama i po ukončení minulé sezóny Grunex Masters? Komunikace je v PUBG důležitá a i přes to, že spolu jinak nepůsobíte, máte perfektní výsledky.
S Knorkisem tolik ne, ale s Pixelem a Doublem se vždycky nějak sejdeme na rankedy a zahrajeme spolu. Co se výsledků týče, řekl bych, že to je hlavně díky tomu, že jsme na tom individuálně všichni dobře a máme v tomto na CZSK výhodu.
Zcela jistě za tím stojí i váš individuální skill, který je zkrátka skvělý. Ale přeci jen se musím zeptat – zatím nejste jedničkou, po první STAGE vás dokázali předehnat ENTERPRISE. Co za tím stojí? Je pravda, že jste se v kvalifikaci spolu neutkali v jednom balíku, finále ale ukázalo vaší jasnou konkurenci.
Tak jak zmiňuješ, jednalo se o kvalifikace, které jsme brali především ze srandy, kdy jsme si to šli hlavně užít - už jen kvůli tomu že jsme ani jednou zase nehráli v plné sestavě. Zkoušeli jsme taktiku bing bang bum a hru si snažili opravdu užít co nejvíce, což si myslím, že se nám povedlo, protože jsme se na turnaji v tomto složení tak hodně dlouho nenasmáli.
Vnímáš ještě někoho jako svou největší konkurenci pro tyto Grunex Masters?
Řekl bych, že nemůžeme nikoho podceňovat a musíme být ready na všechny. Každý z týmů, co postoupí do finále, může překvapit.
Budete na něčem po prvním finále pracovat? Kde jsou podle tebe ty chyby?
Jak jsem zmiňoval, finále jsme si šli hlavně užít už jen díky tomu, že jsme nehráli ve full sestavě, takže není nic, na čem bychom pracovali. Většinou se sejdeme pouze na turnaj, který odehrajeme, a žádnou přípravu k tomu upřímně nemáme.
Grunexu se podařilo vyjednat wildcard slot pro PCS, jak vnímáš tuhle cenu? Posunuje to prestiž ligy?
Úroveň ligy se určitě zvedá výše, za což jsem rád. Už při minulém Grunex Masters se podařilo zajistit esport klienta, což byl velký skok pro CZSK scénu. Tudíž wildcard slot pro PCS dělá z Grunexu velmi prestižní turnaj!
Myslím si, že pro tento rozhovor to bude stačit – něco mi napovídá, že se spolu nebavíme naposledy. Já ti moc děkuju za ochotu, chceš něco vzkázat čtenářům?
Chtěl bych všem poděkovat za dosavadní podporu, jak nás jako týmu VIKÜRVI, tak za to, jak podporujete CZSK PUBG scénu! Sledovanost na turnajích je neuvěřitelná a my si toho moc vážíme! Děkujeme Grunexu, že takový turnaj tu pro nás pořádá, a všem sponzorům, bez kterých by to nešlo. Děkujeme!

Taková jsou slova kapitána týmu VIKÜRVI Matěje "Nowikk" Krmely. I jeho tým uvidíte za několik týdnů v Grand Finále Grunex Masters, které budeme vysílat živě z pražského Grunex studia. Jeho součástí může být kdokoliv z vás - stačí se přihlásit do jedné ze zbývajících dvou kvalifikací a probojovat se do finále STAGE 2. Kus z bohatého prizepoolu 100 000 korun a slot do PCS Europe West pak může být i váš!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama