MichSako: „Kvalifikace byla povinnost, cíle v Grunex Masters jsou nejvyšší“
Esport Rocket League Článek MichSako: „Kvalifikace byla povinnost, cíle v Grunex Masters jsou nejvyšší“

MichSako: „Kvalifikace byla povinnost, cíle v Grunex Masters jsou nejvyšší“

Nicolas Heller

Nicolas Heller

21. 7. 2021 15:15

MichSako prozradil jakou roli má v nově založeném esportovém týmu DGG Esports a co očekává od Grunex Masters.

Reklama

Pouhých několik hodin zbývá do prvního kola historicky první sezony Grunex Masters powered by LG UltraGear ve hře Rocket League. Toho se po úspěšné kvalifikaci zúčastní také nově představený tým DGG esports, ve kterém se angažuje známá tvář a tvůrce obsahu z her Rocket League a FIFA Michal "MichSako" Forejt. Jak vidí šance svého týmu a kam se budou ubírat další kroky organizace se dozvíte v exkluzivním rozhovoru.

Ahoj, ty jsi doslova před pár dny spoluzaložil esportovou organizaci DigiGames Esports. Šlo o tvůj nápad nebo je to kolektivní práce?
Ahoj, šlo o můj nápad a tak trochu i sen, který už jsem si nějakou chvíli chtěl splnit a díky digihry.sk, se kterými spolupracuji už téměř rok, se mi to konečně podařilo zrealizovat, za což jsem moc rád.
Jaká je tvoje role v organizaci?
Moje role je v první řadě manažerská, tudíž v mém popisu práce je primárně organizace veškerého dění okolo našich hráčů nebo vymýšlení inovací do budoucna. Zároveň jsem ale také tváří a content creatorem týmu, tudíž se starám o veškerý obsah, který publikujeme na sociální sítě nebo do médií. V neposlední řadě se snažím hráčům pomáhat po mentální stránce a to ať už průběžně nebo přímo na turnajích, kde je tato podpora často tím rozdílovým prvkem v těsných zápasech.
Nedávno jste představili kromě Rocket League soupisky také FIFA hráče, plánujete svoje pole působnosti ještě rozšiřovat o nějaké další hry?
Žádné konkrétní plány ohledně dalších sekcí momentálně nemáme, ale zároveň nemůžu vyloučit, že nějaká sekce ještě nepřibude. Začali jsme s Rocketem a FIFOU, protože se v těchto dvou hrách pohybuji a relativně znám místní hráče. Ve hře, kde hráče neznám, by bylo logicky mnohem složitější vybrat ty správné.
Váš Rocket League tým se nedávno ve složení Alty, Bloody, R3dyyy kvalifikoval do Grunex Masters powered by LG UltraGear. Považuješ to za úspěch nebo pro vás bylo kvalifikování se do Grunex Masters jen odškrtnutí povinnosti?
Bylo to jednoznačně odškrtnutí povinnosti. Naše organizace má vždy ty největší cíle a bylo by pro nás velkým zklamáním, kdybychom se bývali na Grunex Masters nepodívali. To se ale naštěstí nestalo.
Jak probíhal výběr hráčů? Vybíral jsi je ty nebo došlo na nějakou skupinovou diskuzi?

Z hráčů jsem se před výběrem znal více pouze s Altym, který mi řekl, že společně s Bloodym odchází z Universe a budou hledat třetího hráče. Nabídl jsem mu ty nejlepší podmínky, které naše organizace mohla předložit. Prakticky hned jsme se domluvili a stejně krátce trvalo hledání třetího hráče, kterého si vybrali sami Alty s Bloodym. Neměl jsem důvod jim v tomto rozhodnutí nijak bránit, asi bych nevybíral jinak. Ve FIFA sekci jsem pak měl jasno už od úplného začátku, s Martinem jsme chtěli spolupracovat už před spuštěním DGG Esports.

S jakými ambicemi do ligy vstupujete? Nedávno představili svoje sestavy Enterprise nebo třeba Sinners, budete chtít konkurovat těmto velikánům?
Čekají nás velmi náročné zápasy proti kvalitním soupeřům, ale my jdeme krok po kroku. Základním cílem je kvalifikace mezi TOP 4, pak už se samozřejmě budeme snažit dojít si pro výhru. Nemělo by přeci smysl hrát turnaj, pokud ho nechceme vyhrát. (směje se)
Co říkáš na představené sestavy těchto favorizovaných organizací?
Obě organizace daly dohromady top týmy, které jsou momentálně na úplné špičce české Rocket League scény, ale nikdo není neporazitelný. Například s Davem často natáčíme videa a jeho ingame skill je neuvěřitelný, ale ne vždy to musí stačit a na to spoléháme.
Kdybys měl vybrat jeden tým z Grunex Masters, který považuješ za největší konkurenci, který by to byl a proč?
Za mě určitě Enterprise, a to primárně kvůli dvojici Dave - Lauty, neboli za mě nejlepší slovenský a český hráč. Navíc je doplňuje Nalmon, se kterým jsou sehraní a je to také velmi kvalitní player. Hrají spolu už dva roky a to se prostě projevit musí.
Super, děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v Grunex Masters!
Také děkuji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama