Microsoftu klesají příjmy z her, výrazně se propadly i prodeje konzolí Xbox
Gaming Článek Microsoftu klesají příjmy z her, výrazně se propadly i prodeje konzolí Xbox

Microsoftu klesají příjmy z her, výrazně se propadly i prodeje konzolí Xbox

Josef Ventrča

Josef Ventrča

26. 4. 2023 10:42

Americký gigant neměl nejlepší čtvrtletí. Náladu zlepšil Game Pass.

Reklama

Společnost Microsoft zveřejnila své nejnovější výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2023. V nich jasně ukázala, že příjmy z prodeje videoher pro konzole Xbox se meziročně snížily o 4 procenta.

Výrazný propad zaznamenaly i prodeje hardwaru, a to zejména konzolí značky Xbox, a to o 30 procent oproti předchozímu roku. Server The Verge upozornil, že se tak jedná o nejnižší čtvrtletí příjmů z hardwaru od roku 2020, kdy technologický gigant uvedl na trh konzole Xbox Series X|S. Microsoft tvrdí, že za pokles může vyrovnání poptávky a nabídky, jelikož dříve byly konzole nedostatkovým zbožím.

Naopak se stále více dařilo příjmům z obsahu a služeb Xboxu, které vzrostly o 3 procenta. Nejvíce se na tom podílela předplatná služba Xbox Game Pass. Game Pass pro Xbox i PC můžeš pořídit elektronicky na CZC.cz.

Očekávají zlepšení

Navzdory poklesu generální ředitel Microsoftu Satya Nadella uvedl, že společnost ve třetím čtvrtletí dosáhla rekordů v počtu aktivních uživatelů a zařízení. „Příjmy z těchto předplatných dosáhly téměř 1 miliardy dolarů (v přepočtu zhruba 21,4 miliardy korun - pozn. redakce),“ sdělil v oficiálním prohlášení.

Dále dodal, že ve sledovaném období společnost utržila neuvěřitelných 52,9 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 7 procent.

Pro příští čtvrtletí Microsoft předpovídá růst příjmů z her, a to i díky dalším first-party titulům jako Starfield a Forza Motorsport. Příští měsíc také vyjde Redfall od společnosti Arkane Austin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama