Minecraft Earth v novém gameplay videu
Gaming Článek Minecraft Earth v novém gameplay videu

Minecraft Earth v novém gameplay videu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 7. 2019 14:40

Beta testování má začít přibližně za dva týdny.

Reklama

Microsoft společně se studiem Mojang pilně pracuje na nové mobilní hře Minecraft Earth. V té se hráč ponoří do rozšířené reality v Minecraftovém podání, a jak už ukázalo například Pokémon Go, takovéto hry mohou být velmi oblíbené.

Nově Microsoft vydal krátké gameplay video z uzavřeného beta testování, kde prozrazuje další informace, jak se bude Earth hrát. Hráči se budou pohybovat stejně jako v Pokémon Go v reálném světě, místo pokémonů ale budou sbírat tzv. Tappables, neboli předměty, jenž můžeme znát i z normálního Minecraftu.

Ty se budou objevovat na mapě a pro získání na ně budete muset klikat - neboli "tapnout" display. Každé Tappable se poté přidá do vašeho inventáře a zároveň vám přidá určitý počet zkušeností. Právě díky zasazení do Minecraftu ale budete moct každé Tappable využít i ke stavění.

Jakákoliv rovná plocha vám poslouží jako základ pro stavění. Hráči se velmi obávali toho, jak přesně budou stavby sedět na povrchu reálného světa přes objektiv fotoaparátu, ve videu je ale „stabilita“ velmi přesvědčivá.

Do stavění se mohou přidat i vaši kamarádi. Poté, co jsou všichni s výsledkem spokojeni, můžete stavbu přenést do životní velikosti, a tu si pomocí rozšířené reality i projít. Vše, co lze ve videu vidět, bude součástí i uzavřeného beta testování, jenž by mělo začít přibližně za dva týdny jak na iOS, tak na Androidu. Přihlásit se můžete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama