Mixer končí, Shroud a Ninja se mohou vrátit zpět na Twitch
Zajímavosti Článek Mixer končí, Shroud a Ninja se mohou vrátit zpět na Twitch

Mixer končí, Shroud a Ninja se mohou vrátit zpět na Twitch

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

22. 6. 2020 21:38

Microsoft prodává svoji streamovací platformu Facebooku.

Reklama

Čerstvou novinku si pro nás připravil Microsoft, když na blogu Mixeru oznámil, že tato streamovací služba končí. I když se v prohlášení píše spoustu PR formulací, odhadujeme, že důvod k ukončení činnosti je velmi jednoduchý - nedostatečná schopnost konkurovat velkým značkám jako Twitch nebo Youtube.

Mixer nyní navazuje partnerství s Facebookem. Všichni streameři, kteří se na Mixeru dostali do Partners programu, dostanou stejný status i na Facebook Gaming. Mixer slibuje, že podmínky spolupráce by měly být velmi podobné. Pokud jste si na Mixeru nashromáždili nějaké Embers a Sparks, měli byste je co nejdříve utratit. Služba Mixer bude dostupná do 22.7., pak se vše vypne.

Mixer končí, Shroud a Ninja se mohou vrátit zpět na Twitch

Velké otazníky nyní visí nad streamery, které si Mixer přetáhl pod svá křídla. Obři streamerské scény jako Ninja nebo Shroud mají nyní možnost vybrat si nový domov.

Podle britského novináře Richarda Lewise se Facebook snažil získat oba tyto streamery k sobě, ale oba prý od Microsoftu dostali vyplacenou slíbenou finanční odměnu v plné výši a nyní mohou začít vyjednávat s dalšími platformami na podmínkách spolupráce.

Další novinář Rod Breslau na svůj twitter napsal zprávu, která toto tvrzení nepřímo potvrzuje. Podle něj Facebook těmto dvěma streamerům nabídl dvojnásobek toho, co jim platil Mixer, oba ale odmítli a nechali si vyplatit dohodnutou částku od Mixeru. Shroud si prý takto přišel asi na 10 milionů dolarů, Ninja asi na 30 milionů. Ani jeden z nich není nyní vázaný žádnou smlouvou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama