Mobilní okénko #1: PUBG Mobile
Gaming Článek Mobilní okénko #1: PUBG Mobile

Mobilní okénko #1: PUBG Mobile

Thundarr

Thundarr

15. 11. 2018 14:12

Máme pro vás první díl zbrusu nové série, která se bude věnovat mobilním hrám.

Reklama

V poslední době jsou v kurzu hry na mobilní zařízení, vzhledem k tomu, že telefon je to, co máme denně v rukou, občas se nějaká ta vyšší investice do kvalitního mobilu vyplatí. Kvalitní telefon udělá radost a občas zpříjemní chvíle u nějaké té zajímavé hry. A že na mobily už nepatří jen tetris a had, ví každé malé dítě.

Mezi největší fenomén poslední dobry patří žánr Battle Royale. Mezi největší tituly tohoto režimu patří PUBG, a vývojáři vytvořili i verzi pro mobilní zařízení. Vyplatí se tuto hru instalovat? Musím říci, že jsem sám byl překvapen propracovaností mobilní verze.

Ať už používáte systém Android nebo iOS, je zapotřebí mít připojení k internetu, aby byla hra fungovat.

Android:

Podle specifikací pro hru PUBG je kompatibilní s více než 500 zařízeními, což není zlé. To znamená, že je dobré mít zařízení se systémem Android 5.1.1 nebo novější, a taky aby mělo 2 GB RAM nebo více.

iOS:

Pokud jde o iOS, seznam podporovaných zařízení je dlouhý, ale v podstatě musíte používat něco, co běží na iOS 9 nebo novějším systému. Pokud máte iPhone v ruce, musí to být iPhone 5s nebo novější a pokud používáte iPad, je lepší iPad mini 2 či iPad Air nebo novější - to vše vám rozjede PUBG mobile.

Kompatibilní s iPhone 5s, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, iPhone X, iPad Air, Air Wi-Fi + Cellular, mini 2, mini 2 Wi-Fi + Cellular, Air 2, Air 2 Wi-Fi + Cellular, mini 3, mini 3 Wi-Fi + Cellular, mini 4, mini 4 Wi-Fi + Cellular, 12.9-inch iPad Pro, 12.9-inch iPad Pro Wi-Fi + Cellular, 9.7-inch iPad Pro, 9.7-inch iPad Pro Wi-Fi + Cellular, iPad (5th & 6th generation), iPad Wi-Fi + Cellular (5th & 6th generation), 12.9-inch iPad Pro (2nd generation), 12.9-inch iPad Pro Wi‑Fi + Cellular (2nd generation), 10.5-inch iPad Pro, 10.5-inch iPad Pro Wi‑Fi + Cellular, and iPod touch (6th generation).

Mobilní okénko #1: PUBG Mobile

PUBG Mobile je samozřejmě přímý soupeř Fortnite, o tom si ale napíšeme někdy jindy. Pokud vás baví Battle Royale, bude vás bavit i PUBG Mobile. Jako u každé jiné mobilní hry zde máme denní mise, odměny za přihlašování do hry, různé úkoly, výzvy, eventy a mnoho dalšího.

Mobilní okénko #1: PUBG Mobile

Nechybí zde ani klany. Můžete hrát stejně jako v PC verzi společně s kamarády v počtu až čtyř hráčů. Plnit můžete samozřejmě i mise pro týmové hraní. 

Ovládání

Ovládání hry je velice intuitivní, pohyb, střelba, ulehnutí, klekání, odstřelovací režim, nic není problém. Systém vám automaticky sbírá výbavu, která jsou pro vás výhodnější, ale můžete si ji vyměňovat i manuálně. To samé platí o zbraních a střelivu. Pouze granáty musíte sbírat ručně. 

Oproti PC verzi zde máte jednu zajímavou vychytávku. Ve hře vidíte směr, ze kterého přichází střelba nebo kroky nepřátel. Dle mého názoru je hra díky tomu daleko zábavnější a zajímavější.

Mobilní okénko #1: PUBG Mobile

Závěrem

Tato hra má opravdu něco do sebe. Je zábavná akční a rychlá. Můžete si vybrat z několika map, režimů a modelů, které vám přinesou spoustu zábavy. Obrovskou výhodou je, že se ve hře setkáváte s dalšími hráči na mobilních zařízeních. Takže se občas stává, že potkáváte soupeře, kteří se na vás jen koukají, nebo střílí jako šílený Rambo všude kolem vás.

Nebojte se, ve hře je něco jako ranked systém, a při stoupání žebříčkem dostáváte krom odměn i kvalitnější soupeře. Ve hře je oddělen režim třetí osoby a z vlastního pohledu, proto je výhodné v sezóně hrát ten váš primární, nebo oblíbenější, abyste se vyšplhali co nejvýše k zajímavým odměnám.

Rozhodně hru doporučuji, již dlouho se v mém telefonu neobjevil titul, která by mne zaměstnal na tak dlouho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama