Mobilní okénko #16: World of Tanks Blitz
Gaming Článek Mobilní okénko #16: World of Tanks Blitz

Mobilní okénko #16: World of Tanks Blitz

Thundarr

Thundarr

13. 3. 2019 16:35

Další mobilní hra, na kterou se podíváme, je přenosná verze oblíbené hry World of Tanks.

Reklama

World of Tanks Blitz je nejstarší verzí mobilních her od Wargamingu. Grafika na svou dobu je dostačující, jak je tomu ale s hratelností? Musím říci, že první kroky v této hře nebyly příliš jednoduché a intuitivní. Zpočátku jsem dost bojoval s ovládáním, které mi přišlo daleko více kostrbaté, než u jiných podobných produktů. Časem si ale na ovládání zvyknete a hra začne být i zábavná. Není to sice taková pecka, jako na počítači, i tak se u ní dá slušně zabavit.

Mobilní okénko #16: World of Tanks Blitz

Podobně jako v PC verzi této hry je vaším úkolem uspět v tankových bitvách. Neodpadne vám zde zkoumání nových tanků a ježdění "nevyexpených" strojů. Drobný rozdíl zde je v prémiové měně. Jako ve většině mobilních her, i zde ji můžete získat sledováním video reklam. Když už jsme u klasických prvků z mobilních her, najdeme zde i kontejnery - běžný, velký a obrovský - které můžete jednou za čas zdarma otevřít a vyzvednout si malou odměnu. Ceny prémiových účtů, tanků a balíčků jsou obdobné jako u PC verze.

Mobilní okénko #16: World of Tanks Blitz

Rozdíl oproti PC verzi je hlavně v tom, že nebojujete 15v15 ale 7v7. Bitvy nejsou občas tak dynamické, jak jsme tomu zvyklí, nicméně zábava to rozhodně je, zvláště pro fanoušky bitevní vřavy a ocelových monster. Na nízkých tierech uspějete jednoduše. Bitvy zde jsou dost takové cvičné, jelikož narážíte na nezkušené hráče. Na vyšších tierech začnou být bitvy již zajímavější, nicméně občas se na ně déle čeká. Hlavním důvodem bude asi obliba nižších tierů, které jsou pro hráče zábavnější.

Mobilní okénko #16: World of Tanks Blitz

Co mi u této hry vadí, nebo spíše chybí, je nějaký PvE režim, kde bych nepotřeboval připojení k internetu. Vím, že v dnešní době je WiFi prakticky všude, nicméně pokud se na hře dají ušetřit mobilní data, je to vždy plus. Hlavně pokud jste v oblastech, kde pokrytí mobilním signálem není příliš silné. 

Mobilní okénko #16: World of Tanks Blitz

Je vcelku líto, že se Wargaming nevěnuje tomuto projektu se stejnou intenzitou, jako je tomu v poslední době u PC verze. Vyjezdit si zajímavé tanky, přidat do hry eventy, které vám přinesou různé zajímavosti zdarma... To by tuto hru jednoznačně nakoplo. A lidé, kteří například utečou z PC World of Tanks, by mohli zakotvit zde. Samotnému mi ale přišlo, že i když jsem hru intenzivně hrál, nic se v ní nedělo. Žádné eventy, akce, zajímavosti, nic... bohužel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama