Mobilní okénko #24: War and Magic
Gaming Článek Mobilní okénko #24: War and Magic

Mobilní okénko #24: War and Magic

Thundarr

Thundarr

14. 10. 2019 15:58

Dočkali jsme se kvalitního zpracování HOMM pro mobilní zařízení?

Reklama

Sám si pamatuji a velice rád vzpomínám na doby, kdy jsme s kamarády trávili čas u série Heroes of Might & Magic. Ta hra byla naprosto úžasná a ve své době neskutečně zábavná. I nyní je spousta hráčů, kteří se rádi vracejí k nejlepším kouskům série, což je bezpochyby díl třetí, Heroes of Might & Magic III. Když jsem na svém telefonu, narazil na hru, která by měla navazovat na legendární hru a přenést její zábavu na mobilní telefony.

Hra je zdarma, takže se dají očekávat reklamy a mikrotransakce. Musím říci hned na začátek, že jsem byl po nějaké době hraní celkem zklamaný. Reklamy a občasná mikrotransakce by mi nevadila, bohužel mi ale vadí přeplácanost her. Místo toho, aby tvůrci přebrali pouze to nejlepší a doplnili to troškou vlastních nápadů, dostáváme se zde opět do problému většiny mobilních her. Neuvěřitelná přeplácanost, která se dostane do fáze nepřehlednosti.

Pravděpodobně to tvůrci dělají proto, aby hráče u hry udrželi co nejdéle, na druhou stranu musím ale říci, že například mě to spíše odrazuje od hraní. Pokud se dostanu do fáze, kdy každý den musím odklikat desítky různých aktivit jen proto, abych dostal denní odměny, to jednoduše dobrá cesta není. Pojďme se ale podívat na samotnou hru.

Mobilní okénko #24: War and Magic

Ve hře naleznete spoustu klasických prvků, které znáte z HOMM. Bitvy si lze samozřejmě zautomatizovat, nebo pokud nemáte tak silnou armádu, tak si své vojáky dovést k vítězství sami. Tato část hry je podle mého názoru v pořádku, baví mne i mapa, po které se můžete pohybovat a hledat své potenciální cíle. Vadí mi ale aktivity ve městě. Stavění zde samozřejmě nechybí. Objevují se zde ale budovy, které jsou kapku zbytečné a město se dostává do nepřehledné fáze.

Mobilní okénko #24: War and Magic

U denních aktivit, které samozřejmě u mobilní hry nechybí, mi vcelku vadí, že zde není možnost vybrat všechny odměny ze splněných questů najednou. Jedná se sice jen o drobnost, ale když to samé děláte dnes a denně, brzy vám to začne vadit. Jen pro informaci - denních questů je zde 25. Takže pokud chcete denně plnit všechny úkoly, zabere vám to hodně času. To se mi bohužel nelíbí a to je to asi hlavní důvod, proč jsem tuto hru přestal hrát. Samozřejmě, řeknete si, že přece nemusíte plnit všechny úkoly, ale hrát hru jen napůl bohužel není můj styl.

Mobilní okénko #24: War and Magic

Závěrem bych chtěl jen říci, že pokud máte rádi tento typ her, určitě War and Magic vyzkoušejte. Pokud nemáte v telefonu moc her tohoto typu, věřím, že si hru necháte nainstalovanou. Zábavu vám hra určitě přinese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama