Modulární notebook jde do předprodeje
Hardware Článek Modulární notebook jde do předprodeje

Modulární notebook jde do předprodeje

David Jiránek

David Jiránek

17. 5. 2021 11:36

Doma si můžete vyměnit například porty během několika vteřin.

Reklama

Nevyhovuje vám nabídka notebooků? Chcete si specifikace více upravit dle vlastních představ a požadavků? Právě na vás cílí Framework Laptop, modulární notebook slibující velmi nadprůměrné možnosti úprav přímo doma.

V základu notebook disponuje procesory i5-1135G7 až i7-1185G7 od Intelu a Iris Xe grafikou. Volit můžete verze s pamětí od 256 GB a 8 GB RAM. Zejména disk a ramky jsou dobře dostupné po sundání krytu klávesnice. RAM jde zvýšit až na úctyhodných 64 GB s frekvencí 3 200 Mhz.

 

Modulární notebook jde do předprodeje

 

Upravovat lze také barvu rámečku kolem displeje a později i rozložení klávesnice. Tyto vlastnosti se nijak nevymykají běžným notebookům. Hlavním tahákem jsou zejména vyměnitelné I/O moduly. V základu naleznete čtveřici USB 4 a 3,5mm audio konektor. Všechny USB moduly lze vyměnit za HDMI, DisplayPort, čtečku paměťových karet, USB-A a přídavnou paměť. Ceny se pohybují od devíti dolarů až po 149$ za terabajt rychlého SSD navíc.

 

Modulární notebook jde do předprodeje

 

Notebook jinak disponuje 3:2 displejem s rozlišením 2256x1504 pixelů, 55Wh baterií, WiFi 6, BT 5.2. Váha se zastavila na příjemných 1,3 kilogramech, což na 13,5palcový notebook není špatné.

Cena startuje na tisíci dolarech, ale každá úprava samozřejmě na ceně přidává. Výrobce do budoucna slibuje i rozšíření nabídky modulů o webkameru, touchpad, chlazení a možnost upgradu například celé základní desky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama