MONSTEERR: "Kdybych se dlouho nerozhodoval, nebyl by Twisten jediný český hráč v Sao Paulu
Esport Valorant Článek MONSTEERR: "Kdybych se dlouho nerozhodoval, nebyl by Twisten jediný český hráč v Sao Paulu

MONSTEERR: "Kdybych se dlouho nerozhodoval, nebyl by Twisten jediný český hráč v Sao Paulu

Aleš Pelc

Aleš Pelc

5. 3. 2023 14:15

Rozhovor s českým talentem o působení v Acend a hraní v evropských soutěžích

Reklama

Místní VALORANT scéna nemá o talenty nouzi. Nejprve se prosadil MAGNUM, který se s Fnatic třikrát kvalifikoval na světové VCT a odnesl si i stříbrnou medaili. V jeho stopách se vydali Twisten a Ondřej "MONSTEERR" Petrů, se kterým vám teď přinášíme rozhovor. Mladý střelec vysvětlil loňské dění v přední organizaci Acend, vliv a učení se od nejlepších a zhodnotil své dosavadní působení ve VCL: Surge.

 

Ahoj Monstre, už je to přes deset měsíců, co reprezentuješ Acend. Co ti tato stáž v prestižní organizaci zatím přinesla?
Ahoj! Za těchhle deset měsíců bych řekl že toho bylo v poměru dost, co mi Acend přinesl, ale asi obecně bych řekl že zkušenosti. Jak herní, tak i věci v reálném životě. Vím, jak se o sebe starat, jak fungovat ve hře a také vím, jak se posouvat stále do předu. 
Měl jsi příležitost hrát po boku mistrů světa – cNeda, zeeka a starxa, přesto vám loňské VCT nevyšlo úplně podle plánů. Jak se k tomu zpětně ohlížíš a co vidíš jako příčinu?
Zpětně se k tomu ohlížím velice pozitivně, poznat hráče jako jsou právě oni ti ukáže hodně věci, kde se zlepšit. A myslím že hraní se zeekem a starxem mi toho obecně přineslo nejvíc. Hráčů jako jich je na téhle scéně, i T1 hrozně málo. Nedokázali jsme se kvalifikovat na Masters v Copenhagenu, potom co jsme byli tak blízko a thrownuli jsme bo3 proti FPX. Příčinou bych nazval asi stres nebo předčasná radost z výhry. Pomatuji si, že skóre bylo asi 11-8 a pak to nějak šlo celé z kopce a prohráli jsme 13-11 a na další mapě nás poslala do hrobu naše mentalita z prohry minulé mapy. V Last Chance Qualifier bych řekl, že to byl jen nedostatek času s jiným rosterem. 
Organizaci se na podzim nepodařilo dostat do franšízy a nového formátu VCT, což vedlo ke kompletnímu rozpadu sestavy. Chtěl jsi i tak nadále zůstat v Acend, nebo ti jen nepřišla lepší nabídka?
Měli jsme předem stanovené s Acendem, že pokud se nedostaneme do franšízy, budeme mít možnost pro přestup do týmu, který se tam dostal. Tak jako celý tým, jsem tam chtěl i já, a nabídky jsem měl a nejen jednu. Bohužel jsem se nedostal ani do jednoho týmu z dvou problémů. Jeden je zaviněn z mé strany dlouhým rozhodováním mezi nabídkami. Ale ten hlavní problém tady nechci zatím zmiňovat. Ale jednoduše řečeno jsem měl kontrakt na stole a kdybych se v tu dobu dlouho nerozhodoval, nebyl by Twisten jediný český hráč v Sao Paulu.
Se čtyřmi novými tvářemi jste se vrhli do východoevropské divize Challengers League. Předpokládám, že nově složené pětici byl předložen úkol s jasným cílem, dostat se zpět do VCT?
Je to tak, jakmile Acend dostal NE ohledně franšízy, tak měl hned v plánu postavit co nejsilnější roster a vyhrát Ascension a dostat se tak zpátky na vrchol. 
Aktuálně v lize mátě skóre 13:3 a první příčku okupujete od samotného začátku. Vychází tento split zatím přesně podle představ nebo si myslíš, že by průběh mohl být ještě čistší?
Ano, zatím vše vychází tak jak chceme.  Ono vyhrát ligu nebo skupinu bez prohry by mohlo být dobrý, ale taky to není nejlepší. Nejvíc se naučíš z proher, protože tam je nejvíc chyb, a to je přesně co pro náš nový roster potřebujeme. Vidět, kde zatím chybujeme tak, abychom to pro playoffs a budoucnost mohli omezit. Lepší chybovat a prohrát hru ve skupinách, než tu chybu najít později v playoffs a třeba kvůli tomu vypadnout. 
MONSTEERR: "Kdybych se dlouho nerozhodoval, nebyl by Twisten jediný český hráč v Sao Paulu
Kvůli VCT v Brazílii se liga na necelý měsíc pozastavila. Jak jsi pauzu využil, těšíš se se už na pokračování soutěže? Snažíš se v rámci tréninku sledovat dění v Sao Paulu a inspirovat se tak pro váš či přímo tvůj osobní gameplay, nebo to spíš necháváš na jiných? 
Pauzu jsem hlavně ze začátku využil na oddech a chill s kamarády. Protože jsme věděli, že před playoffs na konci pauzy pojedeme na bootcamp. Takže jsem si to vzal tak půl na půl, ale samozřejmě se těším, až budeme moct zase hrát oficiály, jelikož ten pocit miluji. Rozhodně z her v Brazílii si bereme inspiraci všichni v týmu, jak při společných vod, tak i já individuálně. Bylo tam hodně týmů, co ukázali spoustu nových věcí a metu, ale taky hodně dissapointing věci.
Když se vrátíme zpět k Challengers League, v neděli vás čeká odveta s Enterprise. Budete jim chtít úvodní porážku 13:4 oplatit, nebo už s jistotou prvního místa vyhlížíte play-off a závěru základní části nevěnujete pozornost?
Budu upřímný, zrovna nijak nás odplata nezajímá. Vyhlížíme playoffs a hry ve skupinách pro nás budou taková zkouška věcí, abychom věděli, co funguje a co ne, a taky test setupu na bootcampu, jelikož na to nebyl čas. 
Kromě tebe a čtveřice z Enterprise je tu i Hitch v CyberWolves. Cítíš v těchto českých minisoubojích větší rivalitu jak proti jiným soupeřům?
Já necítím moc rivalitu proti českým týmům, obecně nejvíc nemám rád hrání proti českým hráčům. Mám to prostě nějak zaseklé v hlavě a vždy mi takové hry přinesou více negativních věcí než pozitivních. Ať už jsou věci ve hře, nebo reakce cz/sk fanoušku a podobně.
Mimo tvého týmu ještě nikdo nemá určený seed do vyřazovacích bojů, takže váš soupeř v semifinále upper bracketu se dá maximálně jen tipovat. Koho bys tam ty proti sobě rád viděl, případně proti komu naopak v play-off hrát nechceš?
Jelikož jak jsem zmínil, nemám rád hraní proti českým týmům, takže za mě osobně bych nerad hrál s Enterprise. Ale obecně nám nevadí nikdo a kdo tam bude tam prostě bude. 
To je ode mě vše. Děkuji ti za rozhovor a přeji hodně štěstí ať už při finiši splitu, tak i ve vzdálenější budoucnosti. Máš něco na srdci, co bys rád vzkázal na konec?
Chtěl bych poděkovat všem, kdo mě a Acend sledují a podporují, jak při zápasech, tak na mých streamech, a také děkuji za pozvání na rozhovor!

 

Pokračování MONSTEERRovy cesty v Challengers League můžete sledovat opět dnes v našem vysílání, v 19 hodin nastoupí proti Enterprise.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama