MSI 2023: Bilibili Gaming zaskočili korejskou jedničku GenG a vyzvou zítra T1
Esport League of Legends Článek MSI 2023: Bilibili Gaming zaskočili korejskou jedničku GenG a vyzvou zítra T1

MSI 2023: Bilibili Gaming zaskočili korejskou jedničku GenG a vyzvou zítra T1

Jakub Kavka

Jakub Kavka

20. 5. 2023 20:28

Dnešní program na MSI byl soubojem mezi čínskou dvojkou Bilibili Gaming a korejskými šampiony GenG.

Reklama

Turnaj MSI nám pomalu vrcholí a s tím klesá počet týmů, které zůstávají ve hře. Čínská dvojka Bilibili Gaming, která po krachu s JDG čistí opravnou část turnaje, vyzvala GenG. Ti se po strhující bitvě s T1 ocitni ve stejné části pavouka a mohli tak napravit své zaváhání.

Karty před sérií byly jasně rozdané. GenG vstupovali do této série jako favorit a řešila se otázka, zda se pomalu rozjíždějící čínské překvapení dokáže popasovat s aktuálními šampiony LCK. BLG se nedávaly úplně malé šance na úspěch, nicméně série měla být velkou výzvou, pro partu kolem Bina a Yagaa.

Předpokládané drama se však nedostavilo. Čínský tým od první hry byl v mnohem lepším rozložení a zkušeně odrážel útoky korejského favorita. GenG však působili trochu ztraceně. Postupně bylo vidět, že se tým nedokáže úplně sehrát proti zodpovědné hře soupeře. První hra pro BLG by se ještě dala považovat za určitý moment překvapení, jenže čínský tým hrál celou sérii skvěle.

Týmu značně pomohl skvělý výkon jejich tahounů - Bina a Elka. Ti se stali složitým rébusem, se kterým se korejský celek značně zapotil. Když už to vypadalo, že se korejský šampion nadechne pro rozhodující úder, BLG jasně ukázali, že se velkých jmen nebojí. Čínský celek byl jednoznačně lepší v mnoha aspektech hry a jejich skvělá příprava dovedla čínskou dvojku k šokujícímu výsledku 3-0.

Nemastný, neslaný výkon GenG způsobil značný otřes v otázce, zda je lepší Čína nebo Korea. Naopak fanoušci BLG a zejména trenérský štáb, velmi emotivně prožívali velký skalp korejského favorita. Čínský celek se tak po této výhře, dále drží v turnaji a zítra vyzvou v boji o finále T1.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama