MSI 2023: Cloud9 nezachránili reputaci západních týmů
Esport League of Legends Článek MSI 2023: Cloud9 nezachránili reputaci západních týmů

MSI 2023: Cloud9 nezachránili reputaci západních týmů

Jakub Kavka

Jakub Kavka

18. 5. 2023 16:19

Souboj korejských šampionů s těmi americkými. To bylo dnes na programu MSI.

Reklama

Dnešní další série na MSI byla ve znamení souboje korejských a amerických jedniček. Cloud9, jako poslední západní tým na turnaji, hájili nejen čest Ameriky ale také všech západních fanoušků. Bohužel se jim do cesty postavili aktuální korejští šampioni GenG, kteří se v opravné části turnaje ocitli po prohře 2-3 s T1.

Predikce před sérii byly jasně dané. Cokoliv jiného než 3-0 pro GenG bude velké překvapení. A tato předpověď se od začátku začala naplňovat. Americký celek se snažil hrát aktivně a přijít s něčím překvapivým, ale bylo vidět, že kvalitativní rozdíl mezi regiony je dosti značný. Když už se Cloud9 pustili do nějaké větší akce, jejich naděje byly pohřbeny buď skvělou reakcí soupeře nebo individuálními chybami.

GenG nepředvedli nic světoborného, jejich výkon na půl plynu bohatě stačil na srdnatě bojující americké šampiony. Sice jsme občas viděli pěkné akce od Chovyho nebo Peanuta ale bylo znát, jak korejský šampion hraje ve velké pohodě. Naopak tahouni týmu Cloud9 - Emenes a Berserker, neměli svůj den. U Emenese bylo zejména ve druhé hře vidět, že hraje víc na sebe, než pro tým, což je značná škoda.

Výsledek 3-0 pro GenG má dvě roviny. Za prvé se GenG v další sérii utkají s Bilibili Gaming. Za druhé tento výsledek učinil definitivní razítko na rozdílu mezi západními a východními týmy. Tristní výkony evropských a amerických celků na turnaji v konkurenci Číny a Koreje jasně ukázaly, jak daleko nám soupeři odskočili. Doby, kdy jsme měli nějaké naděje či ambice, jako to bylo v letech 2018 až 2020, jsou dávno pryč.

Budeme doufat a věřit, že se Amerika a Evropa z tohoto nastaveného zrcadla, co nejdříve poučí. Do Worlds zbývá ještě hodně času a je možné vyladit všechny neduhy. Nicméně je nutné si velmi rychle uvědomit, že náskok asijských celků se neustále zvětšuje. Snad se znovu dočkáme doby, kdy budeme na naše zástupce, opět hrdí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama