MSI 2023: Evropské naděje končí
Esport League of Legends Článek MSI 2023: Evropské naděje končí

MSI 2023: Evropské naděje končí

Jakub Kavka

Jakub Kavka

17. 5. 2023 09:19

Po jednodenní pauze se turnaj MSI vrátil a to soubojem mezi Evropou a Čínou.

Reklama

Turnaj MSI pokračuje ve vyřazovací části a počet účastníků se nám snížil na šest. Západní celky zatím na turnaji nic moc nepředvedly a o to víc si fanoušci i experti slibovali od nadcházející série mezi G2 Esports a Bilibili Gaming. G2 Esports, po krachu v úvodní sérii hlavní fáze s korejskými GenG, dokázali v opravné části turnaje přehrát v ryze evropském duelu Carzzyho MAD Lions.

Naopak čínští Bilibili vyhráli úvodní sérii nad americkými Cloud9 a následně v repríze finále jarního splitu LPL prohráli s JDG. Tato prohra posunula Bilibili do opravné části turnajového pavouka.

G2 Esports se po výhře nad MAD Lions dostali do určité psychické pohody. Tým hrál kompaktně a dal o sobě svými výkony vědět. O to víc se na tento duel nahlíželo jako na velmi vyrovnaný souboj, kde G2 měli mít šanci zahájit svoji cestu pomsty a zisku ztraceného respektu.

Čínští vicemistři však od první hry ukazovali vetší smysl pro hru. Kombinace velkých hvězd jako Bin nebo Yagao, doplněná o dravé talenty, byla pro nadšeně bojující evropský powerhouse o něco větší oříšek. Hráči G2 sice jsou známí agresivními a někdy až šílenými kompozicemi. Nicméně bylo znát, že obrovský tlak ze strany mnoha fanoušků, tým nedokázal vstřebat.

G2 sice dokázali zdramatizovat sérii na 1-1. Dokonce třetí zápas série byl po většinu času v rukou evropského uskupení. Jenže i menší chyby v klíčových momentech byly dostačujícím faktorem k tomu, aby je čínský soupeř potrestal. Tento ztracený zápas tým definitivně zlomil a podepsal nad Evropou postupový ortel. Nic na tom už nezměnila ani čtvrtá hra, kterou čínský celek jednoznačně ovládl.

I přes bojovný výkon evropského titána, odešli G2 Esports značně potupeni. Na týmu bylo vidět, že jim něco chybí a že to není ten dravý tým, který jsme znali v předchozích letech, kdy uměl směle konkurovat těm nejlepším. Největší hvězda týmu - Caps, kupil v této sérii neobvykle mnoho chyb. Hráč, kterému vždy svědčilo velké kolbiště, najednou působil zesláble.

Pouť Evropy na tomto turnaji končí. Čínský celek se v další sérii utká s vítězem duelu mezi korejskými GenG a americkými Cloud9. 

Pro evropské fanoušky nyní čeká dlouhá pauza. Letní split evropské LEC totiž započne až 17. června. Budeme doufat, že se evropské celky dají dohromady a pokusí se překvapit na konci sezóny, během Worlds.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama