Muž hacknul tiskárny po celém světě aby přiměl lidi odebírat kanál Pewdiepie
Zajímavosti Článek Muž hacknul tiskárny po celém světě aby přiměl lidi odebírat kanál Pewdiepie

Muž hacknul tiskárny po celém světě aby přiměl lidi odebírat kanál Pewdiepie

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

11. 12. 2018 12:55

Běžte si raději zkontrolovat tiskárnu.

Reklama

Vypadá to, že nejslavnější YouTuber PewDiePie pomalu ztrácí první příčku své popularity na YouTube, protože jej pomalu dohání indický hudební a filmový kanál T-Series a počtem odběratelů mu pěkně šlape na paty. To se samozřejmě nezamlouvá Pewdiho fanouškům a tak vyráží do boje. Ovšem místo sudlic, halaparten a pochodní používají poněkud modernější zbraně - hacking.

Zatím má Pew asi o 600 tisíc lidí náskok, což při takových číslech, v jakých se oba kanály pohybují, není až tolik a tak se fanoušci švédského multimilionáře snaží přesvědčit další lidi k odběru kanálu. Někteří investovali stovky tisíc do reklam na billboardy ve svých městech, což je relativně v pohodě, přece jen jsou to jejich peníze a s němi si mohou dělat co se jim zlíbí. Ale nedávno se stala v Kanadě taková velmi zvláštní věc - lidé začali hlásit, že jim tiskárny tisknou reklamu na PewDiePieho YouTube kanál, aniž by dali sami cokoliv tisknout. Na papíře stálo, že PewDiePie ztrácí své YouTube prvenství díky indické společnosti, kterou by měli všichni přestat odebírat a začít odebírat Pewdiho.

K této akci se na Twitteru přihlásil uživatel TheHackerGiraffe a dal všem vědět, že by se lidé měli zajímat více o bezpečnost tiskáren, protože je to docela důležité téma. Prozradil, že se mu povedlo hacknout 50 000 tiskáren napojených na internet, i když s tím neměl žádnou předchozí zkušenost. A naučit se to za pouhou půl hodinu.. Celkem děsivé.

Nevíme, jestli tím přesvědčil další lidi k odběru Pewdiho kanálu, ale je jasné, že to co udělal nebylo zrovna v mezích slušnosti. A vůbec, běžte si raději zkontrolovat tiskárnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama