Na americké LAN v Apexu hráli o miliony i Češi
Esport Apex Legends Článek Na americké LAN v Apexu hráli o miliony i Češi

Na americké LAN v Apexu hráli o miliony i Češi

Nicolas Heller

Nicolas Heller

6. 8. 2019 14:12

Turnaje v Apex Legends v americkém Minneapolis se zúčastnil i český tým.

Reklama

X Games nebo také Extreme Games je festival extrémních sportů pořádaný už od roku 1995 sportovní televizí ESPN. Právě ESPN ve svém zpravodajství, primárně na svém novinkovém portále, dává velký prostor také elektronickým sportům. Ty se rozhodla zařadit i do X Games a letos se tak stal součástí populární mezinárodní sportovní akce i turnaj  EXP Invitational ve známém battle royale titulu Apex Legends.

Na stage v Minneapolis dostalo přímou pozvánku patnáct převážně amerických esportových organizací včetně Cloud9, Counter Logic Gaming nebo Team Liquid. Zbylých pět volných slotů si musely vysloužit týmy v otevřených kvalifikacích. Dva sloty byly připraveny pro evropské celky a další dva pro týmy ze Severní Ameriky. Poslední pátý slot připadl nejlepšímu týmu z Oceánie. 

Do kvalifikace se dostali hned dva domácí zástupci, tým Monkey Bussines a NAGANO1998. Právě druhý jmenovaný tým ve složení David "Davsa" Halberštát, Daniel "akeu" Vesely a Radek "Radek" Pozler se v kvalifikaci, kde měli hráči 6 hodin na nahrání nejlepší skóre, umístil vůbec na nejvyšší pozici a pojistil si tak postup a let přes oceán.

Stejně jako před pár týdny poznali kvalitu mezinárodní konkurence čeští hráči Fortnite, tak ani v případě Apexu nečekala naši výpravu na X Games procházka růžovým sadem. V turnaji plném světových jmen si Češi těžkou prošli těžkou zkouškou už v prvním zápase, ve kterém se museli spokojit až s 18.místem. Chuť si naštěstí spravili v následujících kolech, kdy se jim podařilo získat jednou druhé a dvakrát třetí místo. V celkovém bodování se tak nostalgicky nazvaný český tým držel velmi dlouho kolem první desítky. V závěru však bohužel přišlo několik nevydařených map po sobě a sestava kolem Radka Pozlera se nakonec musela spokojit s 12. místem, prizemoney utekly nadějné sestavě o pouhé dvě příčky.

Na americké LAN v Apexu hráli o miliony i Češi

Po dvoudenním boji dosáhl nejvýše v turnaji tým SoloMid následovaný Reciprocity, Sentinels a americkou sestavou Fnatic. Evropské sestavy Lazarus EU a Alliance obsadili 10. a 11. místo. Tým Lazarus, složený ze dvou Portugalců a jednoho Fina se tak stal jediným zástupcem Evropy, který se mohl radovat z prizemoney.

Některé týmy si svými výkony na EXP Invitational vysloužily také pozvánku na Apex Legends Preseason Invitational. Turnaj pořádaný vývojáři hry z Electronic Arts a Respawn by tak mohl zahájit esportovou éru Apexu. Ještě lepší zprávou však je, že pozvánka přišla i klukům z týmu NAGANO1998. Ti se pravděpodobně budou snažit získat pro své další působení partnera z řad prvotřídních organizací. 

Na americké LAN v Apexu hráli o miliony i Češi

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama