Na gamblingu jsem ztratil více než milion korun, říká streamer Mitch Jones
Zajímavosti Článek Na gamblingu jsem ztratil více než milion korun, říká streamer Mitch Jones

Na gamblingu jsem ztratil více než milion korun, říká streamer Mitch Jones

Adam Král

Adam Král

24. 8. 2022 22:03

Tvrdá realita sázení. I tu je možné na Twitchi vidět díky tvůrcům, jako je Mitch Jones.

Reklama

Na Twitchi se lidé živí různými způsoby. Někdo streamuje hraní her, někdo za neustálého opakování „cože" reaguje na obsah ostatních. Pak je tu speciální kategorie streamerů, která si vydělává tím, že prodělává. Ve svých vysíláních totiž praktikují hlavně gambling a hraní automatů. To je případ takových tvůrců, jako například Trainwrecks a xQc. Ti si nemusí lámat hlavu, pokud prohrají větší obnos peněz, protože mají velkou komunitu, která jim peníze daruje zpátky a sponzory, které ztráty brzy vynahradí. To se ale neděje pokaždé.

Druhá strana mince

Mitch Jones je tvůrce, kterého si pamatují hlavně starší diváci. Na Twitchi působí od dob, kdy se platforma jmenovala Justin.tv v roce 2011. Minulý rok se rozhodl, že si na chvilku odpočine a vrhne se na hudební kariéru. Po čase se ale vrátil a znovu začal bavit více než 600 000 sledujících na Twitchi. Díky své dlouhodobé kariéře tak měl našetřeno dost peněz. Sám streamer říká, že měl více než 50 000 dolarů (1 milion Kč) na svém účtu v jeden moment.

 

Ve svém vysílání z 23. srpna zmínil, že ztratil více než 40 000 dolarů za jeden jediný týden. Na vině jsou jeho sázecí návyky, kvůli kterým málem přišel o všechny peníze. Jak řekl sám Jones, svých posledních 5 000 dal svému manažerovi s tím, ať mu je nevrací, nehledě na okolnosti. Stejný obnos si ponechal na svém účtu, aby měl z čeho zaplatit živobytí.

Měl jsem 50 000 dolarů a skoro všechny jsem protočil na bednách – jako správný šampion.

Dodal, že kdyby měl celý milion, stejně by ho prosázel. Na Twitchi gambling představuje problém. Tvůrci jako Trainwrecks a xQc ho takřka normalizují a spousta diváků volá po zákazu na platformě. Sám Jones ještě řekl, že to je realita sázení. Zkrátka není cesta, že vyhrajete. Vždycky prohrajete. Streamer ale nemusí věšet hlavu. Díky sponzorům se mu většina peněz vrátí zpátky velmi brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama