Na Stadii nebudou levnější hry
Zajímavosti Článek Na Stadii nebudou levnější hry

Na Stadii nebudou levnější hry

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 7. 2019 14:28

Prý to nedává smysl.

Reklama

Když Google odhalil svůj projekt Stadia, nastal nečekaný zmatek nad tím, jakou cenovou politiku Google zvolí. Nakonec jsme se všechno dozvěděli a Stadie není tak lákává, jak se zdála.

Pokud si předplatíte Stadia Pro za 10 dolarů na měsíc, získáte přístup k 4K streamování a několika starším titulům, prozatím víme pouze o Destiny 2. Poté je zde Stadia Base, jenž je zdarma a nabídne „pouze“ Full HD streamování. U obou programů si nové hry budeme bohužel muset kupovat.

Někteří hráči tak doufali, že hry na Stadii budou alespoň levnější, a to i díky tomu, že hru vlastně nebudou vlastnit. Ani to ale není pravda.

Nevím, proč by to mělo být levnější. Hodnota, kterou získáte hraním na Stadii, je to, že můžeme hrát kde chcete- na TV, PC, notebooku, tabletu nebo mobilu. Myslím si, že to bude pro hráče velmi hodnotné. Navíc na Stadii dostanete vždy to nejlepší grafické nastavení.

Tak se k cenám vyjádřil Phil Harrison, ředitel divize Stadia. Google se zdá být ohledně streamovací služby velmi jistý, neplánuje totiž žádné testování, tím pravým bude až vydání služby v USA.

Neplánujeme žádné testy v UK nebo Evropě. USA je to nejkomplexnější místo na test díky velikosti této země. Start v Evropě bude celkem jednoduchý.

Jak jsme již psali, hráči v Evropě nejeví o Stadii nijak velký zájem. Vydání této služby u nás tak nemusí být sice těžké, těžší ale bude hráče nalákat na to, aby tuto službu vůbec využívali. Uvidíme, jak si s tím Google poradí. Stadia startuje 14. listopadu ve 14 zemích, Česká republika by měla být součástí druhé nebo třetí vlny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama