Napínavý trailer k Alan Wake II odhalil protagonisty i zasazení
Gaming Článek Napínavý trailer k Alan Wake II odhalil protagonisty i zasazení

Napínavý trailer k Alan Wake II odhalil protagonisty i zasazení

Josef Ventrča

Josef Ventrča

25. 5. 2023 00:44

Tvůrci sdělili i datum vydání. Akci i strach zažijeme již brzy.

Reklama

Očekávaný psychologický survival horor Alan Wake II od Remedy Entertainment dostal přesné datum vydání. Trailer i částečně ukázal herní náplň a odhalil, že ve hře budou dva protagonisté.

Jak název napovídá, hra se soustředí na spisovatele hororů Alana Wakea. Ten však tentokrát nebude svým démonům čelit sám, ale pomůže mu druhá hratelná postava Saga Anderson, která je zkušenou agentkou FBI. Ta dojela do městečka Bright Falls řešit případy rituálních vražd, později však zjistí, že stopy vedou k Alanu Wakeovi, který se ztratil před třinácti lety. Ten je totiž uvězněný v noční můře mimo skutečný svět, a tak píše příběh ve snaze utvářet realitu kolem sebe a uniknout z nežádaného vězení. Pronásleduje ho však temný děs. Alan Wake si však musí zachovat zdravý rozum.

 

Tvůrci taky na PlayStation Blogu uvedli, že pokud uživatelé nemají se sérií Alan Wake zkušenosti, tak se nemusí ničeho bát. Pokračování je udělané tak, aby jej pochopili i hráči bez zkušeností s prvním dílem. Dlouhletí fanoušci ovšem ve hře najdou známé iniciály.

Tajemné světy

Hra má být výzvou. Vývojáři chtěli dostát jména žánru, a tak skutečně bude nutné se snažit přežít. Zároveň však hra má mít snadnou ovladatelnost, aby se hráči mohli víc soustředit na bohatý děj.

Autoři lákají na jedinečné lokace, které budou vybízet k průzkumu. Agentka se bude pohybovat po severozápadě USA, kde kromě maloměsta budou i ohromné prastaré lesy obklopující tajemné jezero Cauldron Lake a zchátralou osadu Watery. Spisovatel naopak bude v proměnlivé, zacyklené realitě.

Pokračování původní hry z roku 2010 podle tvůrců sází na svůj ultrarealistický vizuál. Detailní grafické zpracování a hra stínů a světel má mít velký dopad na příběh, akci i hráčovo vnímání svého okolí ve hře. Finští vývojáři pro to používají vlastní engine Northlight.

Alan Wake II vyjde již 17. října 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series. Společnost Remedy, že do té doby ještě odhalí další informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama