NaVi rozdrtili G2 3-0, trofej a miliony jsou jejich
Esport CS:GO Článek NaVi rozdrtili G2 3-0, trofej a miliony jsou jejich

NaVi rozdrtili G2 3-0, trofej a miliony jsou jejich

Michael Douša

Michael Douša

18. 7. 2021 22:27

S1mple udělal z grandfinále jednostrannou záležitost.

Reklama
Francouzsko-bosenská sestava si nepřipsala jedinou mapu, ačkoliv neudělali NaVi práci příliš jednoduchou.

 Začalo se na Dustu II z dílny Natus Vincere a nejspíš není třeba podotýkat, že jej jako klasicky opanoval Aleksandr "s1mple" Kostyliev. Ten si na serveru mimo jiné připsal i světový rekord za nejvíce es na velkém turnaji, kdy jako jediný v historii CS si připsal rovnou čtyři. Ne nadarmo si poté převzal titul MVP celého turnaje po neuvěřitelných výkonech po celou dobu trvání. 

Na druhé mapě, Miragi, začali sice NaVi s výhodou, tu ale G2 rychle převrátili a jen těsně na první polovině zvítězili díky důležitým killům kapitána a stratéga Nemanji "nexa" Isakoviće, který tak do velké míry pomohl Nikolovi "NiKo" Kovačovi, který se marně snažil tahat svůj tým od začátku turnaje. Na druhé polovině si dokonce našlápli i na větší výhodu 11-7, pak ale zavolal kouč NaVi Andrej "B1ad3" Gorodenskij timeout a ruská sestava se vrátila do hry ve velkém stylu. Už už se málem podařilo G2 dostat mapu do přesčasu, ale strategická chyba se ukázala jako klíčová a stála je vítězství na vlastní mapě.

Ruský Nuke poté nebyl žádnou zábranou pro Natus Vincere, ti se dostali do vedení již brzy, a ačkoliv se NiKo opět snažil, seč mu síly stačily, na s1mpla s mladou ukrajinskou podporou v podobě nováčka Valerije "B1T" Vachovského prostě neměl. 16-13 na Nuku a 3-0 celkově, bylo dohráno.

Natus Vincere tak zvítězili na dvou po sobě jdoucích LAN turnajích, i dvou po sobě jdoucích turnajích obecně. Naposledy na LAN zvítězili na IEM Katowice 2020, tentokrát se vítězstvím posunuli opět o výhru blíž Intel Grand Slamu a jednomu rovnému milionu dolarů, který přichází s ním. První šanci dosáhnout na tento milion budou mít na ESL Pro League Season 14, která začíná v srpnu. Tak by se stali již třetím týmem, který tuto prestižní soutěž vyhrál, přičemž ani jednomu jinému týmu se nepodařilo zvítězit dvakrát - jednou si IGS odnesli Astralis, jednou Liquid.

Celkem tak vypadají výsledky IEM Cologne následovně:

1. Natus Vincere  2. G2 3-4. FaZe 3-4. Astralis 5-6. Gambit 5-6. Virtus.pro 7-8. Heroic 7-8. BIG 9-12. FURIA 9-12. Vitality 9-12. NIP 9-12.  Liquid 13-16. Spirit 13-16. Renegades 13-16. Complexity 13-16. mousesports

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama