Návrat World of Warcraft Classic se blíží
Gaming Článek Návrat World of Warcraft Classic se blíží

Návrat World of Warcraft Classic se blíží

Barbora

Barbora

10. 4. 2019 13:08

Návrat legendy nás čeká již toto léto.

Reklama

Na BlizzConu v roce 2017 byl oznámen návrat klasických Vanilla serverů, které hráčům umožní znovu si zahrát WoW v jeho tehdejší podobě. Demo bylo k dispozici na BlizzConu v loňském roce a datum vydání je plánováno na letošní léto. Classic bude k dispozici skrze standardní předplatné.

První důležitou volbou pro vývojáře bylo rozhodnutí, na jakou verzi hry se zaměří. Po pečlivém uvážení dospěli k rozhodnutí, že obsah WoW Classic bude vycházet z patche 1.12: Drums of War. Samotný obsah Classicu bude rozdělen na šest fází:

  • 1. fáze: Molten Core, Onyxia, Maraudon
  • 2. fáze: Dire Maul, Azuregos, Kazzak, Honor systém, odměny za PvP
  • 3. fáze: Blackwing Lair, Darkmoon Faire, počátek dropování Darkmoon deck, Alterac Valley, Warsong Gulch
  • 4. fáze: Zul'Gurub, Green Dragons, Arathi Basin
  • 5. fáze: začátek Ahn'Qiraj War Effort, otevření Ahn'Qiraj raidů, rekonfigurace dungeon lootu
  • 6. fáze: Naxxramas, Scourge Invasion, PvP v Silithusu/Eastern Plaguelands

Blizzard upozorňuje, že prozatím není jasné, kdy a v jakém časovém rozestupu vyjdou fáze 2-6.

Od vydání World of Warcraft uběhlo 15 let a hra mezitím rapidně změnila svou podobu, takže je na místě otázka – co vlastně od klasického WoWka očekávat? Koncepce Classicu je založena na průzkumu nebezpečného světa a na sociálních interakcích mezi hráči. Úkoly, které by v dnešním měřítku byly triviální, jako například dokončení dungeonu, představují na Vanille někdy až několikahodinovou výzvu.

Hráči si mohou vyexpit postavu na úroveň 60, ale samotný proces získávání zkušeností je mnohem delší a těžší, než v současné expanzi. Neexistuje dungeon finder, ani zde není možnost létat. Na své si nepřijdou ani sběratelé achievementů, které se WoW objevily až v pozdějších rozšířeních.

Za koho hrát? Vybrat si budete moci jen z několika - druid, hunter, mage, priest, rouge, warlock a warrior. K tomu má každá frakce svou unikátní "class" a s ní spojenou schopnost – Alliance paladiny a buffy Blessingy, Horda shamany a totemy. Bohužel balancování těchto class je znatelně nevyvedené.

S vydáním WoW Classic souvisí také projekt VanillaFriends, který umožňuje najít staré známé z Vanilly. Pro vyhledávání na webu není nutná registrace. Na úvodní stránce stačí vyplnit informace o hledaném hráči jako realm, frakci, guildu nebo jméno postavy. Do seznamu může hráč zanést i sám sebe, aby byl ostatními k dohledání. Nicméně stránka existuje poměrně krátce a databáze postav je prozatím velmi omezená.

A co vy, dáte World of Warcraft Classic šanci?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama