Nedostatek nových grafik od Nvidie potrvá do konce roku
Technologie Článek Nedostatek nových grafik od Nvidie potrvá do konce roku

Nedostatek nových grafik od Nvidie potrvá do konce roku

David Jiránek

David Jiránek

7. 10. 2020 13:34

Zájem je obrovský.

Reklama

Nedostupnost nových grafických karet RTX 3080 a 3090 jistě štve mnoho hráčů. Nvidii se architektura Ampere povedla a poměr ceny a výkonů láká ke koupi velké množství uživatelů předchozích generací. Upgrade ovšem musejí nedobrovolně odkládat.

Grafické karty zkrátka nejsou na skladě a není to jen trend českých internetových obchodů. K dostání nebývají ani v zahraničí, a pokud ano, tak se během několika minut vyprodají. Tento stav nejspíše potrvá až do konce roku.

CEO Nvidie komentoval situaci takto:

Prodejci vám nejspíše řeknou, že se s podobným zájmem za poslední dekádu nesetkali. Naposledy se něco podobného stalo při uvedení Windows 95 a Pentium procesorů, kdy zákazníci prostě zkupovali veškeré zásoby. Na tohle jsme nebyli připraveni. Výrobu nejde jen tak zvýšit.

Vypadá to, že poptávka bude i po zbytek roku převyšovat naši nabídku.

Nedostatek nových grafik od Nvidie potrvá do konce roku

Zajímavé bude, jak se situací zamává uvedení do prodeje slabší RTX 3070, která byla o pár týdnů odložena. Stalo se tomu tak kvůli vytvoření dostatečných zásob. Zamíchat kartami může i uvedení grafik od AMD a nástup nových konzolí. Někteří uživatelé mohou zvolit variantu pořízení Radeon grafiky kvůli podobnému výkonu i ceně, místo nedostupné Nvidie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama