Nedostatek NVIDIA RTX karet bude trvat až do dubna
Technologie Článek Nedostatek NVIDIA RTX karet bude trvat až do dubna

Nedostatek NVIDIA RTX karet bude trvat až do dubna

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 1. 2021 15:49

Velká smůla pro obě strany.

Reklama

Pokud si v současné chvíli chcete postavit počítač, máte velký problém. I přes oznámené nové a velmi výkonné grafické karty je totiž nelze nikde sehnat. Jejich obrovský nedostatek je NVIDII vyčítán a bohužel se v dalších měsících nic nezmění. Tvrdí to samotná společnost skrze finanční ředitelku Colette Kress. Dle jejích slov jsou totiž zásoby nových grafických karet velmi omezené.

Herní poptávka je zcela mimo grafy. Naše architektura Ampere a ray tracing je skutečným úspěchem. Poptávka zůstala po dlouhou dobu silná a zásobování je velmi omezené. Očekáváme, že zásoby u naších AIC partnerů, eshopů i obchodů budou po celý první kvartál velmi omezené.

Na napravení ale společnost neustále pracuje a snaží se o zlepšení zásobování. Kress tvrdí, že netuší, jak moc poptávku po grafických kartách ovlivnila obrovská poptávka po těžení kryptoměn. Napříč trhem se ale šíří tvrzení o tom, že právě těžaři mohou za obrovský výpadek. Ředitelka se nezmínila o tom, jak vypadají zásoby nově oznámené RTX 3060.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama