Nejdivnější příslušenství  k VR? Pachové nádoby
Technologie Článek Nejdivnější příslušenství k VR? Pachové nádoby

Nejdivnější příslušenství k VR? Pachové nádoby

David Jiránek

David Jiránek

26. 11. 2020 14:42

O důvod méně chodit ven.

Reklama

Virtuální realita se dostala do mainstreamu v posledních pár letech díky nástupu výkonného hardwaru a samotným brýlím s kvalitními zobrazovacími panely. Doplňků k VR ale moc nenalezneme. Kromě ovladačů a trackovacích stanic si můžete koupit maximálně bezdrátové adaptéry, případně sluchátka. Stále však existují způsoby, jak se do virtuálního světa více ponořit. Například vytváření vůní a zápachů. Na tento aspekt se zaměřuje vývojářský kit Cilia.

Nejdivnější příslušenství  k VR? Pachové nádoby

Cilia připomíná poličku s kořením. Místo nádob, které dochutí vaše jídlo, zde naleznete tekutinu se silným aromatem. Ta je uzavřená v nádobě s propustným víčkem. Celá nádoba se pak nachází před ventilátorem, který vás při roztočení zahrne vůní z nádobky.

Celý princip Cilie předvedl youtube Linus z kanálu LinusTechTips. Ukazuje přitom, že se zařízení dá využít i bez VR. Záleží pak především na implementaci.

Nejdivnější příslušenství  k VR? Pachové nádoby

Cilia stojí aktuálně 200 dolarů a jde spíš o prototyp na vývoj. Obsahuje 6 vůní, RGB podsvícení, ovládací desku, USB kabel, napájení a tašku pro přenášení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama