Nejhorší je zažehnáno, LCS začne 14. června
Esport League of Legends Článek Nejhorší je zažehnáno, LCS začne 14. června

Nejhorší je zažehnáno, LCS začne 14. června

Jakub Kavka

Jakub Kavka

11. 6. 2023 07:49

Stav Riotu a asociace LCSPA, se po týdnech problémů a jednání, konečně posunul k lepšímu.

Reklama

Veškeré obavy o budoucnost americké LCS a poddružných ekosystémů se zdají být dočasně zažehnány. Jak Riot, tak i Hráčská asociace LCSPA, dospěli ke smíru a shodně oznámili na svých Twitterových účtech, že liga bude obnovena 14. června. Challenger liga NACL začne 10. června ve večerních hodinách našeho času.

Nejhorší je zažehnáno, LCS začne 14. června

Smíru bylo dosaženo poté, co hráči před téměř dvěma týdny oznámili odchod z ligy, jako formu protestu. Předmětem celého několikatýdenního sporu mezi Riotem a LCSPA byla budoucnost challenger ligy NACL, neadekvátní změny a rozhodování bez účasti týmů, hráčů a dalších subjektů.

Během ohlášeného dvoutýdenního odkladu se asociaci podařilo vyjednat dílčí změny. Jedná se především o lepší dostupnost zdravotního pojištění pro mezinárodní hráče, lepší plánování treninků (scrimů) mezi NACL a LCS nebo větší otevřenost k dialogu mezi všemi, kteří mají co říct k americkému ekosytému LoL.

K celému procesu jednání se také vyjádřila šéfka globálního esportu LoL Naz Aletana"Odklad ligy jsme nebrali na lehkou váhu...Pro nás je důležité, aby budoucnost ligy byla diskutována a budována společně s týmy, hráči a dalšími." Obě strany se také shodují na tom, že primárním cílem bylo co nejdříve obnovit LCS. Během odkladu totiž existovala i reálná varianta, že liga bude zrušena do konce sezóny a americké týmy nepojedou na Worlds.

Nejhorší je zažehnáno, LCS začne 14. června

Fanoušci kvitují návrat ligy. Lze však vypozorovat, že jsou nyní víc opatrnejší ke vztahu a chování Riotu. Zároveň část fanoušků hovoří o určitém zklamání na adresu LCSPA, jelikož asociace mohla získat ze svých požadavků mnohem víc. Asociace ale tyto reakce mírní a upozorňuje, že nad některými body, je potřeba víc času k jednání.

Jak už bylo zmíněno výše, liga začne 14. června a dojde také ke změně programu. Původní varianta hracích dnů čtvrtek a pátek bude nyní středa a pátek. Tato změna má docílit dorovnání manka za dva neodehrané týdny a zároveň neohrozit finále plánované na 19. a 20. srpna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama