Nejlepší herní záporáci
Zajímavosti Článek Nejlepší herní záporáci

Nejlepší herní záporáci

Barbora

Barbora

1. 6. 2020 16:10

Za každým skvělým hrdinou je velký padouch.

Reklama

Kde je dobro, tam se najde i zlo. Konflikt je jádrem každého velkého příběhu, a proto nenajdete hrdinu, proti kterému by nebojoval mocný antagonista. Podívejme se teď na ty nejlepší, s kterými jsme se mohli ve hrách utkat.  

Albert Wesker – Resident Evil

Nejlepší herní záporáci

Hlavní záporák z herní série Resident Evil je známý především díky své pokřivené psychice, nadlidské rychlosti a síle a černým brýlím. Původně dvojitý agent stojí za korporací Umbrella a jejími podivnými pokusy o vývoj klonů. Albert netouží po ničem skromnějším, než je podmanění světa a stvoření lidí tak dokonalých jako je on sám. Boj s ním není nic příjemného a vždy, když už hráč doufá, že se ho zbavil, objeví se znovu a mocnější než předtím.

Andrew Ryan – BioShock

Nejlepší herní záporáci

Idealistický a charismatický magnát toužil po vytvoření vlastního města, ve kterém bude pánem, a kde se bude vše řídit jeho pokyny. Kde jinde takové místo vytvořit, než pod vodou? Díky svým ambicím a obrovské ctižádosti se Andrew Ryan zasloužil o vznik podvodního města Rapture, ve kterém je vlastníkem společnosti Ryan Industries. Bohužel, nedokázal své postavení a moc zvládnout a to, co původně mělo být podmořským rájem, se zvrtne ve smrtící peklo.

Bowser – Super Mario Bros.

Nejlepší herní záporáci

Želví antagonista unáší Mariovi pod nosem princeznu Peach do svého hradu už od roku 1985. Vyskytuje se téměř ve všech titulech s italským instalatérem v hlavní roli. Bowserovi slouží celá řada tvorů, kteří stejně jako jejich pán, usilují nejen o zničení Houbového království, ale i samotného Maria. Ne nadarmo ho lze považovat za jednoho z nejvíce ikonických herních darebáků.

GLaDOS – Portal

Nejlepší herní záporáci

GlaDOS je umělá inteligence, která Vás provází logickou hrou Portal. Dohlíží na testování a řídí celý komplex. To nezní tak špatně, kdyby Vám celou tu dobu nešla po krku, nedonutila Vás spálit kámoše kostku a to nejhorší – celou tu dobu lže o dortu.

Handsome Jack – Borderlands 2

Nejlepší herní záporáci

Přestože úhlavní nepřítel ze hry Borderlands 2 není děsivý na pohled, jeho činy hovoří jasně. Poté, co tento extrovertní maniak převezme společnost Hyperion, se prohlásí za absolutního vládce Pandory. Na míru vyrobená maska mu zakrývá obličej a jeho zohyzdněnou tvář bude mít hráč možnost spatřit až na samém konci příběhu těsně před Jackovou smrtí. Což je po sérii podrazů, které si pro hlavního hrdinu připravil, a nikdy nekončícímu vychloubání celkem zadostiučinění.

Pyramid Head – Sillent Hill 2

Nejlepší herní záporáci

I když je Sillent Hill 2 především hrou o souboji s vnitřními démony, nejhrůzostrašnějším nepřítelem je právě Pyramid Head. To, jak tahle do půli těla obnažená postava s pyramidou na hlavě vznikla, není vůbec jasně. Je pro ni ikonický ohromný nůž, jenž vydává nepříjemné skřípání a který stvůra táhne za sebou po zemi. Pyramid Head se objevuje sporadicky v průběhu hry a nikdy není jasné, co udělá příště. Co ale jisté je, že její chladnokrevné útoky jsou smrtící. 

Sephiroth – Final Fantasy VII

Nejlepší herní záporáci

Brilantní antagonista ze sedmého dílu Final Fantasy patřil původně mezi elitní skupinu vojáků Soldiers, mezi kterými se díky svým schopnostem stal legendou. Bohužel poté, co se dozví pravdu o svém pravém původu, se z válečného hrdiny stane noční můra a stroj na zabíjení. Jeho neuvěřitelná síla, rychlost a katana určitě zavařily nejednomu hráči.

SHODAN – System Shock

Nejlepší herní záporáci

Dlouho před vznikem GLaDOS existovala jiná umělá existence, která nám měla nahnat strach - zlomyslná, chaotická a nemorální SHODAN ovládající výzkumnou těžební stanici Citadel Station. Naprosto pohrdá životem jako takovým a svou nadřazenost neustále hráči připomíná. Ve své posedlosti po moci sestrojí vlastní životní druh, kterému dá jméno „analid“. Ten se jí ale v druhém díle hry nečekaně vymkne z rukou. Co SHODAN dělá tak unikátní je právě její vztah s hráčem. Vytvořili jste jí a ona se Vás stejně při každé příležitosti pokouší zabít. To je ale vděčnost. Pokud Vám ale i přesto přirostla k srdci, nezoufejte, třetí pokračování hry už je ve vývoji.

The Illusive Man – Mass Effect 2

Nejlepší herní záporáci

Tajnůstkářskému a nevyzpytatelnému vůdci organizace Cerberus propůjčil svůj hlas herec Martin Sheen. V kombinaci s obrovským charisma představuje The Illusive Man jednoho z nejlepších záporáků, s kterým jsme se mohli utkat. Na rozdíl od většiny ostatních nesleduje pouze svoje vlastní zájmy, ale usiluje o to udělat z lidí nejmocnější bytosti ve vesmíru. Nehledě na to za jakou cenu.

Vaas Montenegro – Far Cry 3

Nejlepší herní záporáci

Už Vám někdo řekl jaká je definice šílenství? Přesně o tom polemizuje násilný, psychopatický a nemilosrdný pašerák a obchodník s otroky, zatímco Vám přivazuje betonovou tvárnici k nohám, aby Vás na konci svého šíleného monologu hodil do hlubokého jezera. Nepředvídatelnost je Vaasovo druhé jméno a poblíž něj nejsou v bezpečí ani jeho přátelé. Co teprve hlavní hrdina Far Cry 3, kterému se podařilo Vaasovi pláchnout přímo před nosem a překazit tak plány zahrnující tučné výkupné.  A tak se z luxusní dovolené na tropických ostrovech stává peklo a boj o přežití.

Kterého darebu jste si oblíbili nejvíce Vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama