Nejpopulárnější herní rozšíření The Sims 4
Zajímavosti The Sims 4 Článek Nejpopulárnější herní rozšíření The Sims 4

Nejpopulárnější herní rozšíření The Sims 4

Terka

Terka

14. 8. 2020 21:54

Představíme si 5 nejpopulárnějších rozšíření dle oblíbenosti na Originu.

Reklama

Jistě už každý z nás někdy přemýšlel nad tím, jaké herní rozšíření je vlastně nejlepší. Na tuto otázku asi univerzální odpověď neexistuje – pro každého je to jiné. Ale můžeme se podívat na to, jaká rozšíření se řadí mezi ty nejpopulárnější. Vycházet budeme ze samotných statistik Originu a jejich výsledků k srpnu 2020. Nyní máme možnost vybírat už z 9 obsahů (to se týká pouze rozšíření, balíčky a kolekce v tomto počtu nejsou zahrnuty) a zde si představíme právě pět aktuálně nejpopulárnějších. Na začátek si jen dovolím podotknout, že Psi a kočky mezi top 5 překvapivě nepatří (jsou až na šestém místě). 

 

Nejpopulárnější herní rozšíření The Sims 4

 

5. The Sims 4 – Roční období

 

Nejpopulárnější herní rozšíření The Sims 4

 

Jako páté nejpopulárnější rozšíření je uvedeno Roční období. Oblíbenost tohoto datadisku je celkem pochopitelná – přináší nám lepší zážitek ze hry ve velkém rozměru. Je přidáno počasí, což už samo o sobě obzvláštní stereotyp. Navíc se s počasím pojí spousta aktivit, jako je bruslení, pořádání letních oslav u bazénu, či možnost prožít jarní románek během pořádného slejváku. Přidána je i spousta oblečení a máme možnost slavit sezónní svátky. Třešničkou na dortu je pak nová kariéra, a to zahradnická. 

4. The Sims 4 – Cesta ke slávě

 

Nejpopulárnější herní rozšíření The Sims 4

 

Čtvrté místo obsadilo rozšíření Cesta ke slávě. Kdo by nechtěl, aby se jeho Simík stal celebritou? Kariéra herce, ve které se od streamera či začínajícího herce můžeme dostat až pod záři reflektorů. Na konci této cesty samozřejmě čeká bohatství, na nějž si jistě snadno zvykneme. Budeme-li se snažit – věnujeme čas učení se replik a promyslíme kostýmy, můžeme se propracovat až k hlavní roli ve filmovém trháku. S tímto rozšířením získáme i nový herní svět Del Sol Valley, v němž se nachází luxusní vily na kopcích Pinnacles či chodník s legendárními diamanty na ulici Starlight Boulevard – zde se jednou může nacházet i diamant se jménem našeho Simíka a celé město si o něm bude vyprávět. Samozřejmostí je i stylová pouliční móda, oslnivé róby a výhody celebrit, jakožto oslnivá panství plná pozlaceného nábytku. 

3. The Sims 4 – Život na ostrově

 

Nejpopulárnější herní rozšíření The Sims 4

 

Třetí místo náleží datadisku Život na ostrově. Ostrov Sulani – svěží svět zalitý sluncem, pískem a nekonečnou zábavou. Naši Simíci se díky tomuto rozšíření můžou opalovat, plavit se na kánoi, stavit hrady z písku, či se dokonce mohou setkat s mořskou pannou. Přidány jsou nové kariéry, a to rybářská, potápěčská a plavčická. Stát se můžeme i ochráncem přírody – naším úkolem poté bude zbavit pláže odpadků a sledovat ostrov rozkvétat. Seznámíme se s místním folklórem, užijeme si grilovačky u ohniště a při ochutnávání tropických lahůdek si máme možnost popovídat s předky z ostrova. Samozřejmostí je i oblečení hodící se do tropického ráje a spousta předmětů – od šnorchlu až po rustikální předměty do domácnosti. 

2. The Sims 4 – Hurá na vysokou

 

Nejpopulárnější herní rozšíření The Sims 4

 

Druhé místo, zde překvapivě, obsadilo rozšíření Hurá na vysokou. Proč překvapivě? Tento dodatek v herní komunitě tolik úspěchů nesklidil – ale to rozhodně neznamená, že by byl špatný. (Jen k druhému místu pravděpodobně dopomohlo to, že se oproti ostatním stále jedná o poměrnou novinku.) Máme zde možnost zapsat své Simíky na vysokou školu a získat titul, který jim pomůže k úspěchu v inženýrské, vzdělávací nebo právnické kariéře. Univerzity se zpřístupní rovnou dvě – historická Univerzita v Britchesteru a moderní Foxburský institut. Je jen na nás, na kterou z nich se zapíšeme. Na výběr máme spoustu předmětů (od biologie přes dějiny umění až po padoušství) a naším úkolem bude zajistit, aby Simíci chodili na přednášky a pracovali na svých seminárních pracích. Skvělým zpestřením se stává vysokoškolská kolej, či kolo, které urychlí pozdní příchody do školy. Kdo by totiž odolal skvělé společnosti a džusopongu…

1. The Sims 4 – Ekobydlení 

 

Nejpopulárnější herní rozšíření The Sims 4

 

A konečně, nejpopulárnějším herním rozšířením se v současné době stává Ekobydlení. Což je zde naprosto logicky vysvětlitelné – je totiž nejnovějším rozšířením vůbec. Nehledě na to, myšlenka je zde opravdu zajímavá. Dodatek do hry přidává nový herní svět Evergreen Harbor, ve kterém se se svými Simíky můžeme pokusit změnit fungování společnosti a tím změnit svět k lepšímu. Máme možnost recyklovat, produkovat energii pomocí solárních panelů a větrných turbín a také sbírat vlastní vodu pomocí sběračů vláhy. Můžeme se podílet na chodu sousedství díky hlasovací tabuli a také se pustit do kariéry městského designéra. Zajímavé je, že každé naše rozhodnutí se nějak projeví. Jaké zdroje energie budeme využívat, pro jaké akční plány budeme hlasovat, … – můžeme se tedy dočkat vzduchu plného smogu, anebo naopak, křišťálově čisté vody. A bonus navíc – díky ponorům za „poklady“ do kontejnerů si můžou naši Simíci vybavit bydlení s minimem nákladů. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama