NEOFRAG ani frozen nezačali BLAST Major úspěchem
Esport CS:GO Článek NEOFRAG ani frozen nezačali BLAST Major úspěchem

NEOFRAG ani frozen nezačali BLAST Major úspěchem

Michael Douša

Michael Douša

8. 5. 2023 20:12

Jak NEOFRAG, tak Frozen v prvním dnu Majoru neuspěli. Teď se utkají proti sobě.

Reklama
Dnes byl odstartován BLAST.tv Paris Major a ve vlně bo1 se objevili jak MOUZ, tak OG, oba týmy bohužel zatím neúspěšně. 

Pro českého reprezentanta Adama “NEOFRAG” Zouhara je toto druhý Major, na který se za svou mezinárodní kariéru dostal, prvním byl loňský IEM Rio Major, kde se s OG v Challenger stage umístili na 9.-11. místě. Pro jeho slovenský protějšek z MOUZ, Davida “frozen” Čerňanského, je toto Major čvrtý. Jeho prvním byl StarLadder Major Berlín v roce 2019, kde již za MOUZ skončili na 9.-11. místě, nejúspěšnějším majorem pro něj byl IEM Rio 2022, kde se dostali na krásnou 3.-4. pozici.

V dnešních zápasech se bohužel nedařilo ani jednomu z týmů, OG proti ENCE nepochodili, byli převálcováni se skóre 16-6 pro ENCE v krátké a výstižné hře na Anubis, na které mají mimo jiné nejhorší procento výher ze všech map, nepěkných 37 %. 

Na druhé straně ve stejnou dobu hráli MOUZ proti Ninjas in Pyjamas, výsledek byl ale pro MOUZ velmi podobný výsledku OG. Ninjové přijeli do Paříže po IEM Rio namotivovaní hrát lépe, v souboji to ukázali rychle stoupajícím skóre v prvním poločase. Ten totiž skončil 11-4 pro majoritně švédskou sestavu. V druhém poločase se MOUZ snažili bojovat zpět, ani pozitivní poměr zabití k smrtím Davida “frozen” Čerňanského ale nestačil na dotažení bodového náskoku NIP, kteří Mirage uzavřeli 16-9.

V následujících hrách se proti sobě tak postaví jak vítězné týmy - NIP a ENCE, tak týmy poražené, což pro české a slovenské fanoušky znamená napínavý, ale především bolestivý souboj mezi MOUZ a OG. Naposledy proti sobě stáli v únoru na IEM Katowice, kde vyhráli OG ve druhém prodloužení na Mirage. Jejich dnešní střetnutí můžete sledovat v 22:30 na Twitchi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama