NEOFRAGova cílová destinace oznámena, zamíří pod křídla bývalého kapitána G2
Esport CS:GO Článek NEOFRAGova cílová destinace oznámena, zamíří pod křídla bývalého kapitána G2

NEOFRAGova cílová destinace oznámena, zamíří pod křídla bývalého kapitána G2

Aleš Pelc

Aleš Pelc

27. 5. 2022 15:48

Společně s Polákem F1KUem doplní sestavu OG.

Reklama

UPDATE: Přestup byl dnes oběma týmy potvrzen a oznámen.

NEOFRAGova cílová destinace oznámena, zamíří pod křídla bývalého kapitána G2

 

Několik dní se už na sociálních sítích spekulovalo, kam povedou stopy českého talenta Adama „NEOFRAGa“ Zouhara. Mluvilo se o hlavně o švédských fnatic, ale hvězdu tuzemské scény nakonec získají OG esports. Společně s ním do organizace, která je známá především díky svému účinkování v Dotě 2, míří i osmnáctiletý Maciej „F1KU“ Miklas. Minimálně tak o tématu píše web Dexerto. 

CSGO sestava OG nikdy nesklízela velké úspěchy, a to i přesto, že se skládala z hráčů světových kvalit. Pozitivním nakopnutím týmu se zdála být výměna in-game-leaderů s G2 Esports. V prvním turnaji s novým kapitánem dovedl nexa své spoluhráče ke kvalifikaci do BLAST Premier Spring Final a o 2 týdny později i do hlavní části IEM v Katowicích. Rázem ale začaly být výkony vlažnější a tím i samotné výsledky.

Z Katowic celek okamžitě vypadl a o moc lépe se mu nedařilo ani v RMR, ani nexa ho tedy nedokázal dotáhnout na Major. To se sestavě stalo osudným, okamžitě na to byl posazen na lavičku Dán valde a nyní se k němu přidává i krajan niko. Pro kapitána nexu, odstřelovače mantuua a flameZe hledala organizace adekvátní spoluhráče. A pokud se někomu zdálo už dříve, že by sestava OG měla mít málo zkušeností s vrcholovými turnaji, lepší to teď určitě nebude. NEOFRAG a F1KU přinesou týmu značné množství firepoweru, na druhou stranu na velkých akcích si ani jeden z nich příliš nezahrál. Klíčem k úspěchu nové pětice bude správné začlenění mladíků, aby mohli ukázat, co v nich skutečně je. Na to jim nezbývá mnoho času, jarní finále BLASTu začne za necelý měsíc. 

NEOFRAGova cílová destinace oznámena, zamíří pod křídla bývalého kapitána G2

F1KU byl stavebním kamenem hry x-kom AGO, to i při kvalifikování do EPL.

NEOFRAG opouští Sinners po necelých dvou a půl letech reprezentování, za tu dobu stihl kompletně ovládnout tuzemskou CSGO scénu, bojovat v nespočtu evropských soutěží, proniknout do top30 žebříčku týmu na HLTV a málem se kvalifikovat i na Major. Polský mladík strávil podobný čas v AGO, a kromě triumfů v polských turnajích se kvalifikoval i do patnácté sezóny ESL Pro League.

Ohlášená sestava OG bude vypadat následovně:

  • Nemanja „nexa“ Isaković
  • Mateusz „mantuu“ Wilczewski
  • Shahar „flameZ“ Shushan
  • Adam „NEOFRAG“ Zouhar
  • Maciej „F1KU“ Miklas  
  • Casper „ruggah“ Due (Coach)  
  • Nikolaj „niko“ Kristensen (mimo sestavu)
  • Valdemar "valde" Vangså (mimo sestavu)
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama