Ninja Theory tvoří hru s fotorealistickou grafikou
Zajímavosti Článek Ninja Theory tvoří hru s fotorealistickou grafikou

Ninja Theory tvoří hru s fotorealistickou grafikou

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 1. 2021 16:44

Video nám vyrazilo dech.

Reklama

Studio Ninja Theory se z poměrně malého studia stalo významnou společností portfolia Xboxu, která v současné chvíli pracuje rovnou na několika projektech. Kromě Senua’s Saga: Hellblade 2 nám nyní představují další z nich, kterým je Project: Mara.

A musíme říct, že nám nový vývojářský deníček vyrazil dech. Project: Mara je totiž hra, která se odehrává v jednom jediném bytě. To ale znamená, že zbývá spousta výpočetního výkonu pro jeho detaily – právě proto bude byt vytvořen ve fotorealistické grafice. Vývojáři cílí na veškeré detaily, kromě 3D textury jednotlivých materiálů také na smetí na zemi či texturu a chování vody.

Celý projekt je skloubením té nejmodernější technologie, a to jak v rámci skenování onoho bytu pomocí LiDAR skenerů, tak tvoření ultra detailních textur či vytvoření algoritmů, jenž následně budou procedurálně dotvářet celý byt.

Projekt je ale kvůli své náročnosti stále daleko od svého vydání a zatím ani není jasné, k čemu přesně bude tento extrémně realistický virtuální byt sloužit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama