Nintendo vyhrálo soud, v Británii budou blokovány pirátské weby zaměřené na Nintendo Switch
Zajímavosti Článek Nintendo vyhrálo soud, v Británii budou blokovány pirátské weby zaměřené na Nintendo Switch

Nintendo vyhrálo soud, v Británii budou blokovány pirátské weby zaměřené na Nintendo Switch

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 9. 2019 15:27

Prozatím jde o 4 weby.

Reklama

O tom, že pirátění her je velké téma herního průmyslu, není pochyb. Svoboda internetu ale tuto možnost stále nabízí a i když se jedna stránka zruší, objeví se jich dalších pět. Nintendo ale souboj s podobnými stránkami a jejich uživateli myslí opravdu vážně a zapravdu mu dal i nedávno proběhlý soud.

Nintendo totiž požadovalo, aby britští poskytovatelé internetového připojení blokovali přístup na vybrané stránky, které nabízely prodej modifikovaných konzolí Nintendo Switch, obsahovaly návody, jak tyto zařízení modifikovat, anebo distribuovaly cracknuté verze her. To, co by u nás nejspíše neprošlo, jelikož by se jednalo o zásah do svobody internetu, naopak ve Velké Británii soud schválil.

Soud rozhodl, že pět majoritních poskytovatelů internetové připojení, tedy Sky, BT, EE, Talktalk a Virgin Media, mají zcela zablokovat nebo alespoň zamezit přístup na 4 hlavní webové stránky s tímto obsahem. Nintendo je s rozhodnutím spokojeno.

Dnes vrchní soud shledal, že prodávání a distribuce upravených zařízení Nintendo Switch je nezákonné. Nintendo je s rozhodnutím spokojeno. Toto rozhodnutí ochrání britský herní průmysl a více než 1800 vývojářů po celém světě. Zajistí to legitimní prodeje her pro jejich živobytí a taktéž kvalitní obsah pro hráče. Tyto upravené zařízení, které umožňovaly používat nelegitimní kopie her parazitovaly na byznysu těch, kteří se zabývají prodejem legitimních produktů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama