Norská organizace SKADE v Sazka eLEAGUE, co prozradil Nowikk?
Esport PUBG Článek Norská organizace SKADE v Sazka eLEAGUE, co prozradil Nowikk?

Norská organizace SKADE v Sazka eLEAGUE, co prozradil Nowikk?

Aleš Pelc

Aleš Pelc

14. 6. 2022 11:13

Exkluzivní rozhovor s Matějem „Nowikk“ Krmelou nejen o Sazka eLEAGUE v PUBG.

Reklama

Začátkem července startují otevřené kvalifikace Sazka eLEAGUE v PUBG, kde mezi přihlášenými týmy figuruje také norská organizace SKADE, kterou už od dubna reprezentují dva domácí střelci. Jedním z nich je právě Matěj „Nowikk“ Krmela, který má za sebou angažmá například v českém týmu Entropiq. Jaké vidí rozdíly mezi hraním v české a zahraniční organizaci a co říká na prizepool Sazka eLEAGUE nám prozradil v obsáhlém rozhovoru.

Od posledního rozhovoru s tebou tady na Grunexu utekly necelé čtyři měsíce, přesto se toho spoustu událo. Především jsi se připojil ke SKADE, za které hraješ společně s PiXeL1Kem, Ibizou a Jembtym. PiXeL1Ka dobře znáš, ale neměl jsi ze začátku přehnaný respekt k zahraniční dvojici? Přece jen oba zažily v PUBG už leccos a zkušeností musí mít na rozdávání…
Respekt ke spoluhráčům se snažím mít vždy, ale je pravda, že zrovna k Jembtymu a Ibimu byl ten respekt větší, než by měl, protože mě hodně ovlivňoval i ve hře. Což ale není zase tak zvláštní, přeci jen jsou to hráči, ke kterým jsem vzhlížel v době, kdy jsem já sám s kompetitivním PUBG začínal. Čím víc spolu hrajeme, tím více si na kluky zvykám a dokážu tento nadměrný respekt k nim oddělit od hry.
Když je řeč o zkušenostech, přišli bývalí hráči Liquidu s něčím, co tě herně opravdu posunulo?
Upřímně, je těžké vybrat jen pár věcí, protože mi celkově kluci dali hrozně moc zkušeností a ukazují mi další způsoby, jak se můžu jako hráč i člověk zlepšovat. Všichni tři i s coachem mi neskutečně pomáhají se zlepšovat a získávat zkušenosti.
Ve SKADE zažíváš své první dlouhodobé působení v zahraniční organizaci. Rozdíl mezi eSubou a Entropiqem jsi vysvětlil v jednom z předchozích rozhovorů, jak jsou na tom ale české organizace v porovnání s tvojí aktuální norskou?
Řekl bych že z organizací, které jsem doposud měl tu čest reprezentovat, se se SKADE může srovnávat jen Entropiq a Heroic. Tyto organizace jsou na profesionální úrovni a snaží se hráčům dát ty nejlepší podmínky k tomu, abychom měli možnost se zlepšovat, jak ve hře, tak i mimo ni.
V týmu jsi 3 měsíce, během nich jste odehráli několik turnajů. Některé se moc nepodařily, jiné dopadly lépe, ale především jste se kvalifikovali na šesté PCS. V něm jste proti totální evropské špičce skončili devátí. Vnímáš to jako úspěšné tažení nebo cítíš, že můžete cílit výš?
Určitě to neberu jako úspěch a myslím si, že jako tým máme určitě na víc. Odpovídá tomu i to, že jsme měli jeden z nejlepších Miramarů v turnaji, ale bohužel náš Erangel nebyl zrovna nejlepší, spíše naopak, a to nás stálo dobré umístění v turnaji. S devátým místem určitě spokojení nejsme a budeme se snažit fixnout chyby, o kterých víme, abychom v dalších turnajích podali lepší výkon a podařilo se nám kvalifikovat na PGC.
Vyčítali jste si tedy zpětně, že to dopadlo jenom takhle?
Prvních pár dnů jsme z toho šťastní nebyli, ale teď už na to nemyslíme. Dali jsme si po PCS dovolenou a pokusili se resetnout, teď už se pomalu vracíme do tréninkového tempa, abychom fixnuli již zmiňované chyby a makáme, aby se takový výsledek znovu neopakoval.
Mimo hraní v hlavní čtveřici tě můžeme vidět v turnajích i po boku jiných hráčů, ať už hostuješ jiné trojici (jako teď ve Fragleague), kompletním mixu, případně s jedním nebo dvěma hosty přímo za SKADE. Jde čistě o zájem se účastnit co nejvíce turnajů nebo je v tom ještě něco jiného?
Určitě je to i zájem hrát co nejvíce turnajů, čím více toho nahraji, tím více zkušeností dokážu získat. Každý hráč je jiný a každý tým je jiný a funguje jinak. Pokaždé, když hraji nějaký turnaj s jinými hráči, snažím se koukat, jak hrají, komunikují apod. a učím se od nich, pokud vidím, že dělají něco dobře, co jsem třeba doteď nedělal.
Jak vůbec funguje tvůj trénink, když máš každou chvíli jiné spoluhráče? Zkoušíte se vždy sehrávat, nebo vám jde jen o individuální skill, kterým vynikáš?
Pokud jde o mixy nebo o nějaké hostování, většinou žádné scrimy ani nic takového nehrajeme, abychom se sehráli, prostě vlítneme na server a necháme se vést flow hry.
Začátkem července začínají kvalifikace prvního splitu Sazka eLEAGUE v PUBG, do kterých jste se za SKADE také přihlásili. Pro splnění pravidla alespoň tří československých hráčů zastoupí ibizu tvůj starý známý – Double a opět tak nebudete reprezentovat v plné sestavě. I tak fanoušci nepochybují o vaší kvalifikaci do finále. Je tu na tuzemské scéně tým, který považuješ za nepříjemného soupeře nebo naopak někdo, na koho bys narazil rád?
Jak už jsem jednou zmiňoval, snažím se nikdy nikoho nepodceňovat a mít respekt ke každému týmu, který se turnaje zúčastní. Určitě jsou tu týmy, které dokážou překvapit a můžou pro nás být konkurencí.
Prizepool tohoto ročníku Sazka eLEAGUE dosahuje rekordní částky 600 000 Kč, polovinu pro oba splity a vždy 130 000 Kč pro vítěze. Na domácí scéně jsi toho vyhrál nespočet, jsi Mistrem České republiky, vítězem Grunex Masters. Jak moc si věříš, že už při první příležitosti si do repertoáru trofejí přidáš i Sazku a její tučné prizemoney?
Věřím si docela dost a zároveň v to trochu i doufám. Prizepool je opravdu našlapaný a bylo by fajn si přidat na konto další pohár z CZ/SK turnaje a ukázat, proč nás někteří považují za favority.
Co jsem nezmínil, tak stejně jako poslední Grunex Masters, i Sazka eLEAGUE dá výhernímu týmu možnost si zahrát s evropskou konkurencí v západoevropské kvalifikaci na následující PCS. Je to pro vás o to větší motivace zvítězit nebo počítáš s tím, že se do PCS znovu prokoušete i bez československého slotu?
PCS slot je pro nás určitě taktéž motivací, je fajn skipnout pár kol a jít rovnou do closed kvaldy kde se bude bojovat o postup do grandfinále. I přes to, že bychom měli dostat invite do closed kvalifikace díky naší účasti v grandfinále, tak stejně zabojujeme, abychom si tento slot pojistili v Sazka eLEAGUE.
Na závěr, máš něco na srdci, co bys rád vzkázal svým fanouškům, čtenářům nebo obecně místním hráčům PUBG?
Taky moc děkuji! Určitě bych chtěl poděkovat všem fanouškům za podporu jak našeho týmu, tak celé PUBG scény! Taky velké díky Sazce, že takový turnaj podpořila a uspořádala! Můžete sledovat jak nás jako hráče, tak i naší organizaci SKADE na našich sociálních sítích, kde informujeme o tom, kdy a kde hrajeme jaké turnaje!
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama