Nová kapitola ve Fortnite přináší řadu novinek a vylepšení
Gaming Fortnite Článek Nová kapitola ve Fortnite přináší řadu novinek a vylepšení

Nová kapitola ve Fortnite přináší řadu novinek a vylepšení

Anna Marchalová

Anna Marchalová

9. 12. 2022 02:22

Fortnite se přesunulo do nové kapitoly, která s sebou přinesla řadu vylepšení a novinek.

Reklama

Vítejte v nové, již čtvrté kapitole oblíbené online hry Fortnite. Stará mapa je nadobro pryč a vy se nyní můžete vypravit do nové éry, které s sebou přinesla kompletně přepracovaný svět. Původní aréna, která se na konci druhé kapitoly otočila vzhůru nohama a po které jste se mohli prohánět celou třetí kapitolu byla roztříštěna na kousky. Nová mapa poskytuje nové možnosti, nejen v hratelnosti, ale i v pohybu.

Nasedněte na motorku a předvádějte kaskadérské kousky pří svých cestách po aréně. Schovejte se ve sněhové kouli, ze které můžete své nepřátele překvapit a našít do nich celý zásobník dřív než si stihnout přepnout zbraň. Vrhněte se s Shockwave Hammer na shluk hráčů, odhoďte je od sebe anebo překonávejte překážky pomocí tohoto super kladiva. Vybavte se a zlepšete své statistiky pomocí Reality Augments, které se vám dobíjejí podle počtu přežitých vln. Získávejte území pro svůj tým, zanechávejte za sebou bannery, abyste mohli všem ukázat, kam až vaše síla sahá. A samozřejmě se vydejte do boje s nově přidanými zbraněmi.

Po událostech z finále 3. kapitoly se zformoval zcela nový ostrov, který nabízí spoustu skvělých míst k prozkoumání. Zde jsou některé z lokací, se kterými se na této mapě můžete setkat:

  • The Citadel – V této lokaci stojí velký hrad, kterému vládne „The Ageless“.
  • Anvil Square - Anvil Square je poklidně vypadající město v srdci lesa.
  • Brutal Bastion - Toto ústředí Reality Warriors se nachází mezi zasněženými horami.
  • Frenzy Fields – Opuštěná farma vhodná pro skvělé přestřelky.
  • Shattered Slabs – Vydejte se do těžebního lokace Shattered Slabs, kde se kutá kinetická ruda.

Nová kapitola ve Fortnite přináší řadu novinek a vylepšení


Co je nového ve Fortnite?

Jízda na motorce

Jeden z mnoha způsobů, jak se po mapě pohybovat? No přece po dvou…kolech! Nasedněte na motorku a předvádějte kaskadérské kousky pří svých cestách po aréně. Palte po protivnících během jízdy, nebo svezte na motorce svého parťáka a staňte se obávanou, rychle pohybující se hrozbou pro všechny, na které narazíte.  

Nová kapitola ve Fortnite přináší řadu novinek a vylepšení

Reality Augment

V určitých intervalech ve vašem zápase dostanete náhodný výběr ze dvou vylepšení. Čím déle zůstanete v zápase, tím více vylepšení nasbíráte. Reality Augments trvají až do konce zápasu. Vylaďte si svůj herní styl k dokonalosti:

  • Fortnite Light Fingers Reality Augment - Zrychluje nabíjení zbraní pomocí lehké munice.
  • Fortnite Mechanical Archer Reality Augment - Dává vám mechanický výbušný úder a mechanický luk s rázovou vlnou.
  • Fortnite Aerialist Reality Augment -  Umožňuje přemístění kluzáku po zbytek zápasu.
  • Fortnite Supercharged Reality Augment - Vaše vozidla nebudou spotřebovávat palivo a budou mít zvýšené zdraví.
  • Fortnite Soaring Sprints Reality Augment - Při sprintu budete moci skákat mnohem výš – a skákat s nižší gravitací.

Nelíbí se vám vaše náhodné možnosti? Přetočte je a získáte další šanci u svých oblíbených, nebo možná u těch, které jste si ještě nikdy nevybrali. Kombinujte vylepšení reality a najděte své oblíbené kombo, které podpoří vaše další Victory Royale!

Nová kapitola ve Fortnite přináší řadu novinek a vylepšení

Vylepšený pohyb - Skok přes překážky

Pokud budete sprintovat, pak se již o překážky nezastavíte, ale elegantně je přeskočíte. Jedná se o vylepšený úhybný manévr, který vaše postava dělá automaticky bez nutnosti stlačení klávesnice či tlačítka. Již tak kvůli záseku v pohybu nepřijdete o své vítězství.

Nová kapitola ve Fortnite přináší řadu novinek a vylepšení

Zbraňový arzenál

Vydejte se s novou sadou zbraní na Ostrov. Uvidíte i vracející se, ale zde je přehled toho, co je nového:

  • Puška Fortnite Ex-Calibre - Tato výkonná, poloautomatická puška vystřelí na vaše nepřátele balistickou čepel... která o několik okamžiků později vybouchne.
  • Brokovnice Fortnite Thunder -Pumpovací brokovnice, která způsobí vysoké poškození a vystřelí dvě rány najednou.
  • Auto brokovnice Fortnite Maven - Automatická, rychle střílející brokovnice se středním poškozením a dostřelem. Opravdový kutil však bude vědět, jak z toho vytěžit maximum.
  • Útočná puška Fortnite Red-Eye - Automatická útočná puška s vlastním červeným zaměřovačem pro lepší přesnost. Tato útočná puška vyrobená pro soustředěného hráče má řízenou rychlost střelby.
  • Fortnite Twin Mag SMG - Dva jsou lepší než jeden: tento automatický, rychle střílející SMG má oboustranný zásobník pro extra rychlé nabíjení.
  • Taktická pistole Fortnite - Tato automatická, výkonná ruční zbraň může ze svého malého kovového těla vyvinout velkou palebnou sílu.
  • Fortnite Shockwave Hammer - Tato zbraň na blízko nejen způsobí poškození protivníkům, ale také je odhodí daleko od vás. Můžete jej také použít k rychlému pohybu po mapě.

Nová kapitola ve Fortnite přináší řadu novinek a vylepšení

Výše uvedené zbraně nejsou jediné nové položky. Kromě běžných léčivých předmětů se obnovte pomocí těchto nových:

  • Fortnite Slap Berry - Toto ovoce je tak osvěžující, že nebudete chtít stát na místě. Nejen že vás trochu vyléčí, ale zároveň vám zaručí dlouhý a neúnavný sprint.
  • Fortnite Slap Juice - Slap Juice je silnější a účinnější než Slap Berry. Obnoví vám zdraví rychleji, a navíc vám dodá energii.
  • Fortnite Sky Jelly -Pokud uvidíte tyto medúzy poblíž, nebojte se - chtějí vám pomoci. Pokud přijdete do kontaktu s těmito plovoucími tvory, odrazíte se od nich... a navíc se vám obnoví část zdraví!

Nová kapitola ve Fortnite přináší řadu novinek a vylepšení


Více nového obsahu

Fortnite Hot Spot Drone

Hledejte místa (body zájmu) se zlatým textem na mapě! Tyto body zájmu jsou plná létajících dronů držících vysoce vzácné zbraně – sestřelte co nejvíce dronů a užívejte si svůj loot.

Nárokujte si své území

Zvítězte se svým týmem! Zůstaňte ve vyznačeném místě (místo poblíž vlajky) dostatečně dlouho a nárokujte si své území. Vítězná skupina bude odměněna kořistí a navíc budou v okolí označeny všechny truhly a protivníci!

Battle Pass

Těšit se můžete na pořádnou dávku skinů, wrapů, emote a dalších parádních a stylových doplňků, které vám osvěží vaši hru. Těšit se můžete třeba na Doom Slayera a později si budete moci odemknout samotného Geralta z Rivie.

Grafické vylepšení

Fortnite Battle Royale nyní využívá nejnovější a nejinovativnější funkce Unreal Engine 5 prostřednictvím Unreal Engine 5.1 . Zjistěte, jaké funkce „next-gen“ Unreal Engine 5 jsou nyní dostupné ve Fortnite Battle Royale na PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama