Nově si affiliate program na twitch.tv mohou streameři zaplatit
Zajímavosti Článek Nově si affiliate program na twitch.tv mohou streameři zaplatit

Nově si affiliate program na twitch.tv mohou streameři zaplatit

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

18. 11. 2020 18:18

Za službu MonsterCat Gold se dostanete do affiliate programu bez nutnosti splnění klasických podmínek.

Reklama

Zatímco dosud platilo pravidlo, že Affiliate status získají streameři tvrdou prací poté, co dosáhnou na určité milníky, nyní je možné si tento krok trochu urychlit. Oblíbená streamovací platforma Twitch totiž spojila síly s kanadskou hudební společností MonsterCat, za jejichž službu Gold získáte právě pozici Affiliate.

Affiliate je jakýsi mezistupeň mezi začínajícím streamerem a plnohodnotným partnerem. Streamer získá tlačítko Subscribe, díky kterému ho může komunita podporovat i finančně přímo skrze Twitch. K dispozici mu bude také více emotů pro vlastní kanál, možnost dostávat bity a další výhody.

Tento krok tedy nyní může kdokoli přeskočit tím, že si zaplatí MonsterCat Gold, tedy službu, která dovoluje streamovat písně od této nahrávací společnosti bez obavy ze zásahu DMCA. Právě práva na streamování hudby v současnosti hýbou twitch scénou. Mnoho uživatelů přišlo nenávratně o své účty. A to není jediný současný problém platformy, podrobněji jsme o nešťastných rozhodnutích twitche psali ve starším článku.

Komunita se samozřejmě okamžitě ozvala, převážně malí streameři nejsou s možností koupení affiliate statusu spokojení, jelikož se na svůj milník náležitě nadřeli, naopak velcí streameři tento krok moc neřeší, jelikož dosáhnout na Affiliate program podle nich není vůbec těžké - streamer potřebuje splňovat pouze tyto podmínky: mít alespoň 50 followerů, odstreamovat alespoň 500 minut měsíčně během sedmi dní a dosáhnout průměrně na tři sledující.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama