Nový titul Towers of Aghasba by měl vyjít už příští rok
Gaming Článek Nový titul Towers of Aghasba by měl vyjít už příští rok

Nový titul Towers of Aghasba by měl vyjít už příští rok

Lumír Havlíček

Lumír Havlíček

26. 5. 2023 15:21

Letošní PlayStation Showcase nám přinesl ochutnávku nejen velkých a známých značek

Reklama

Letošní PlayStation Showcase nám přinesl ochutnávku nejen velkých a známých značek, ale nadhodil ukázky i úplně nových titulů. Takovou malou neznámou je například Towers of Aghasba. Ten ohromil naprosto dechberoucím světem, zaplněným nejrůznější faunou a florou.

Kombinace adventury a stavění

Vedle prozkoumávání by nám měl titul nabídnout zajímavou kombinaci survivalu, příběhové adventury a stavění. Jako mladý dobrodruh, který se vrací do země svých předků - na ostrov Aghasba, budeme mít za úkol pomoci svému kmeni znovu vybudovat ztracenou civilizaci. Hra bude hodně o rovnováze mezi ekosystémy, protože velcí bohové rozlehlého ostrova nemají z návratu lidí tak úplně radost. Pro jejich uklidnění je třeba nejenom civilizačně růst, ale i podporovat mystický ekosystém Aghasby. Podle autorů je právě toto udržování rovnováhy a vytváření dynamické symbiózy něco, co odlišuje Towers of Aghasba od ostatních budovatelských her.

Z původně mrtvé země si budeme postupně vytvářet čím dál složitější ekosystém. Na každém z nich bude růst odlišný biom a ten přiláká jiná zvířata. Díky tomu získáme nové suroviny, potřebné k novým upgradům, stavbám či technologii. Přímo pod rukama nám tak vyroste nový svět.

Plánovaný PlayStation hit

V ukázce jsme viděli, že se setkáme s opravdu bizarními stvořeními. Mezi létajícími rejnokovitými bytostmi si hlavní hrdina plachtí na vlastnoručně vytvořeném rogalu, debatuje s obří želvou, odevšad sbírá materiál a zasazuje gigantické stromy, které vyrostou během pár vteřin do výšky. Samozřejmostí je osedlání exotických roztomilých zvířat a jízda po ostrově. Pro milovníky potápění nebude nouze ani o vodní hlubiny. Navíc to vypadá, že se nevyhneme ani soubojům, protože do rukou nám tvůrci vrazí kromě sekery taky luk.

Hra je zatím stále ve vývoji, ale autoři slibují, že v nadcházejících měsících odhalí mnohem více na svých sociálních sítích. Dodávají, že Towers of Aghasba vyjde už v létě příštího roku a pro PlayStation by to měl být jeden z předních titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama