Nvidia navyšuje výrobu starších grafik
Technologie Článek Nvidia navyšuje výrobu starších grafik

Nvidia navyšuje výrobu starších grafik

David Jiránek

David Jiránek

7. 4. 2021 16:40

Pomůže to s dostupností a cenou?

Reklama

Nedostatek grafických karet trvá již řadu měsíců. Boj proti skalperům a těžařům je zatím marný. Situaci ale nelze svádět pouze na ně. Karanténa uzavřela hodně lidí doma a ti se baví třeba u her. O herní komponenty je enormní zájem i ze strany hráčů a nové řady grafik se velmi povedly. Bohužel se situace nelepší.

Nvidia v posledních měsících zkouší zvýšit dostupnost herních grafik různými způsoby. Posledním pokusem je oživení starších modelů. Konkrétně jde o GTX 1650 a GTX 1080 Ti.

Nvidia navyšuje výrobu starších grafik

Grafická karta GTX 1650 patřila mezi nižší střední třídu v rámci minulé generace. Její reálná cena by se měla držet pod pěti tisíci korunami. Aktuálně ji těžko seženete a pokud ano, vyjde vás na téměř dvojnásobek. Nvdia plánuje od května zvýšit výrobu tohoto modelu a snížit tak cenu, jenž vzrostla kvůli vysoké poptávce a nízké nabídce.

Ohledně osudu starší GTX 1080 Ti se divoce spekuluje. Tato grafika z generace Pascal patřila ve své mezi nejlepší koupi. Teď by se mohla vrátit, alespoň to naznačuje jeden tweet s výrobním číslem a označením.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama