NZXT láká hráče a nadšence na napájecí zdroje
Technologie Článek NZXT láká hráče a nadšence na napájecí zdroje

NZXT láká hráče a nadšence na napájecí zdroje

Jakub Osička

Jakub Osička

21. 1. 2021 14:03

NZXT představuje portfolio zdrojů, které by se brzy mohlo více začít objevovat i na českém trhu.

Reklama

Značku NZXT není třeba dlouze představovat. Mezi hráči a PC nadšenci si vybudovala respekt zejména kvalitním ikonickým vodním chlazením Kraken (jehož mnoho variací jsme měli možnost recenzovat), nicméně ani její designové PC skříně jen tak neuniknou pozornosti díky vkusnému designu a také solidním provozním i konstrukčním vlastnostem.

NZXT láká hráče a nadšence na napájecí zdroje

Od vodního chlazení až po napájecí zdroje

Nicméně tentokrát si představíme okrajovější portfolio a vrhneme se mezi zdroje. I ty totiž NZXT vyrábí a výhledově by chtělo zvýšit jejich dostupnost i u nás v České republice. Doposud je totiž najdete v e-shopech spíše okrajově. Je to zajímavá zpráva a tak určitě nezaškodí malá rekapitulace jejich portfolia.

Celkově nyní produkuje NZXT tři verze svých „Céčkových“ zdrojů, které začínají s výkonem u 650 Wattů a končí u čísla 850, a jeden „Éčkový“ model s digitálním monitoringem napětí a teploty a výkonem taktéž 850 Wattů. Pojďme se zaměřit hlavně na mainstreamovou první kategorii.

NZXT láká hráče a nadšence na napájecí zdroje

Solidní mix vlastností a 10 let se zárukou

Série C zaujme pestrou škálou dobrých vlastností. Začít můžeme u praktičnosti. Jde o zdroje ryze modulární, takže snadno využijete a zapojíte pouze kabely, které skutečně potřebujete ve vaší sestavě. Dále nabízejí režim Zero RPM, ve kterém se 120mm ventilátor zdroje aktivuje pouze v případě potřeby při vyšší zátěži, čímž docílíte komfortního tichého chodu.

NZXT láká hráče a nadšence na napájecí zdroje

Zdroje jsou certifikovány jako 80 Plus Gold a jejich účinnost při 50 – 100% zatížení se dle informací výrobce pohybuje mezi 87 – 90 %. Deklarován je provoz bez chybovosti po dobu 100.000 hodin. Výrobce proto nabízí také komfortní desetiletou záruku.

Doporučené ceny jsou dle výrobce následující:

  • C650 109,99 USD - prostým přepočtem cca 2.370 Kč
  • C750 119,99 USD - prostým přepočtem cca 2.580 Kč
  • C850 129,99 USD - prostým přepočtem cca 2.800 Kč
  • E850 164,99 USD - prostým přepočtem cca 3.550 Kč
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama