O miliony se porvou NaVi s G2, Astralis s FaZe jedou domů
Esport CS:GO Článek O miliony se porvou NaVi s G2, Astralis s FaZe jedou domů

O miliony se porvou NaVi s G2, Astralis s FaZe jedou domů

Michael Douša

Michael Douša

17. 7. 2021 23:36

FaZe sice porazili světovou jedničku, na dvojku ale neměli.

Reklama
V neděli v 16:00 středoevropského času vypukne první LAN finále po roce a čtvrt. Ujmou se poprvé trofeje G2, nebo kolínští veteráni Natus Vincere?

Napínavá semifinále přinesla dva možná očekávané vítěze - G2 pod vedením Nemanji "nexa" Isakoviće a Natus Vincere kormidlované Kirillem "boombl4" Mikhailovem. Francouzsko-balkánská sestava si ve velmi těsném a nepopiratelně napínavém zápase pohrála s Astralis a poslala je domů se skore 2-1 (16-6; 12-16; 16-14), přičemž obzvlášť zazářil francouzský střelec Francois "AmaNEk" Delaunay, Dánové ovšem doplatili na LAN-nezkušenost Lucase "Bubzkji" Andersena. NaVi pak měli s evropským mixem FaZe velmi rychlou pořízenou, Inferno jim sebrali se skore 16-7 a na své Miragi zopakovali podobný kousek, takže 2-0 pro rusko-ukrajinskou soupisku, v níž se Aleksandr "s1mple" Kostyliev opět ukázal jako neřízená střela. 

Ukáže se ale jako neřízená střela i ve finále? Bookmakeři jednoznačně stojí za názorem, že ano. Natus Vincere se ukazují jako dominantní síla východoevropského CS:GO jak na LAN, tak online. Už dvakrát se jim podařilo porazit Gambit na online turnajích, na IEM Cologne se s nimi ani neutkali, porazili ale tým, který Gambit vyřadil - FaZe. A jako dominantní síla působí i oproti G2. Sestava Nikoly "NiKo" Kovače měla solidní štěstí na nepřátele, a ačkoliv ukázali skvělé výkony, příkladem budiž jejich vítězství těsně před a v play-off: Ve skupině poslali Gambit pouze do čtvrtfinále a Astralis v semifinále eliminovali, to se dá ale připsat dvěma skutečnostem - Gambit na LAN nejsou zrovna ve své kůži, jsou věkem svých hráčů velmi mladou sestavou a velké LAN fakticky nezažili. Porážku Astralis pak lze připsat zase nekompletnosti sestavy Astralis. Přestože čítá jejich soupiska pět jmen, ani jeden z nich není dedikovaným sniperem a o roli se tak musí dělit kapitán Lukas "gla1ve" Rossander a Peter "dupreeh" Ramussen, což způsobuje jisté tření.

Na druhé straně NaVi ukázali čistou hru bez kompromisů. Do finále tak jdou s jasnou vidinou vítězství, G2 jim ale nejspíše nedají nic zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama