O OpTic Gaming, vítězech Valorant Masters v Reykjavíku, a jejich soupeřích na scéně
Esport Valorant Článek O OpTic Gaming, vítězech Valorant Masters v Reykjavíku, a jejich soupeřích na scéně

O OpTic Gaming, vítězech Valorant Masters v Reykjavíku, a jejich soupeřích na scéně

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

1. 5. 2022 01:26

O tom, jak proběhl první Valorant Masters v roce 2022 a kdo jsou jeho vítězi.

Reklama

První major ve Valorantu za rok 2022 přinesl spoustu překvapivých zápasů a výsledků – některé nové týmy dostaly šanci zazářit, ale naopak některé staré známé tváře také zaznamenaly neúspěch. Zajímavé bylo taktéž dosti vyrovnané postavení v regionálním zastoupení týmů – obvykle sledujeme spíše dominanci a následný duel severoamerických a evropských týmů. To jen potvrzuje dynamičnost Valorantu a to, že každá změna ve hře vyžaduje rychlou adaptaci týmů, které mají mezi turnaji a novými patchi poměrně krátkou dobu na trénink.

Valorant Masters v Reykjavíku začal 10. dubna a skončil 24. dubna. Skládal se ze dvou částí – group stage, ve které se hrálo ve dvou skupinách, složených z týmů, které se kvalifikovaly v regionálních turnajích, a play-off, kde se setkaly týmy, které automaticky postoupily tím, že se umístily na prvních místech v regionálních turnajích, a 4 týmy, které postoupily z group stage. Group stage jsme již rozebrali v předchozím článku, pojďme se teď tedy podívat na play-off.

Proti sobě stálo 8 týmů – 2 evropské (G2 Esports a Team Liquid), 2 americké (The Guard a OpTic Gaming), 1 brazilský (LOUD), 1 korejský (DRX), 1 korejský (ZETA DIVISION) a 1 jihovýchodoasijský (Paper Rex). Formát play-offu se skládal ze dvou bracketů, druhý byl eliminační, do kterého spadly týmy, které prohrály v prvním, a v grandfinále se nakonec setkali vítězové vyššího a nižšího bracketu.

Snažení evropských týmů skončilo poměrně rychle po tom, co se oba týmy před třetím kolem propadly do eliminačního bracketu, kde ale také neuspěly, a nakonec tedy byly vyřazeny ještě před začátkem finálových zápasů.

Severoamerický tým nováčků – The Guard – také nesklízel velké úspěchy; 1. místo v severoamerických Challengers jim sice přinesl přímý postup do play-offu, první dva zápasy ale prohráli, čímž byli z turnaje eliminováni. Ve hře tedy zbyl už jen jeden severoamerický tým – OpTic Gaming.

OpTic Gaming, tým, který by někteří mohli znát také pod původním jménem „Envy“, je jeden ze stabilnějších týmů ze Severní Ameriky, co se týče jeho složení, ale také úspěchů v regionálních a mezinárodních turnajích, kde obvykle obsazují vyšší příčky. Nikdy však nedosáhli na výhru prvního místa v mezinárodním turnaji – konkurence byla dosti silná v samotném regionu (NA), natož pak mezi několika regiony. Scéna Valorantu se ale v roce 2022 výrazně změnila – spousta týmů měnila soupisku anebo na turnaj Masters nemohla vůbec, což otevřelo prostor dalším týmům a dalo výhodu těm, kteří se mohli soustředit na trénink a změny v týmu nepotřebovali.

Za těchto podmínek se tedy OpTic Gaming velice rychle (po dvou výhrách) dostali do finále vyššího bracketu. Tam se utkali s brazilským týmem LOUD a zaznamenali první neúspěch – prohru 1:2, která je přesunula do finále nižšího bracketu. Finálový zápas se hrál ve formátu BO5 a OpTic Gaming v něm překvapivě naprosto drtivě porazili japonský tým ZETA DIVISION, a to se skóre 3:0. A tak se stalo, že se opět setkali s týmem LOUD, a to v grandfinále. I tam pak pokračovali ve své vítězné sérii a uzavřeli grandfinále opět výhrou 3:0.

O OpTic Gaming, vítězech Valorant Masters v Reykjavíku, a jejich soupeřích na scéně

Nakonec se ještě podívejme na pár skvělých výkonů týmu OpTic Gaming:

Masters jsou sice u konce, ale na další oficiální turnaje nijak dlouho čekat nemusíme. Ve většině regionů totiž nedávno začaly kvalifikační turnaje Challengers, které rozhodnou o postupujících do dalšího Valorant Masters. Výjimkou je evropský region, jehož Challengers začnou 13. května. Tak si je nenechte ujít!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama