Oblíbená mapa v Call of Duty vznikla omylem, sdělil tvůrce
Gaming Článek Oblíbená mapa v Call of Duty vznikla omylem, sdělil tvůrce

Oblíbená mapa v Call of Duty vznikla omylem, sdělil tvůrce

Josef Ventrča

Josef Ventrča

16. 5. 2023 12:34

Když se chyba stane klenotem.

Reklama

Mapa s názvem Shipment podle tvůrců ze studia Infinity Ward nikdy neměla existovat. Šokující pravdu o jedné z nejikoničtějších map v historii válečné franšízy Call of Duty odhalil v rozhovoru pro server Dexerto ředitel multiplayerového designu Geoff Smith. Sdělil, že herní oblast zařadili do hry pro více hráčů v Call of Duty 4: Modern Warfare z roku 2007 omylem. 

Smith prozradil, že mapa Shipment původně sloužila k interním testovacím účelům a byla v režimu rozdělené obrazovky, tedy takzvaném split screen módu. Když však došlo na vydání hry, vývojáři ji zapomněli smazat. „Tehdejší vedoucí multiplayerové sekce ji neodstranil a už nebylo cesty zpět. Byla to skutečně nehoda,“ vysvětlil Smith. Dodal však, že nakonec to nijak nevadilo, protože ve skutečnosti na ní nebylo nic špatného.

Brzy si tato malá mapa plná přepravních kontejnerů získala velkou oblibu u hráčů, a tak se tvůrci rozhodli ji v titulu ponechat. Její popularita je tak obrovská, že se v multiplayerovém režimu objevuje dodnes. Autoři Shipment za svou dlouholetou existenci několikrát přepracovali a znovu vydali, tím se stala součástí nejméně osmi dílů Call of Duty, a to včetně titulů Vanguard nebo loňského remaku Modern Warfare II. Přepracovaná byla i v mobilní verzi hry. Ačkoliv svou podstatou byla stejná, tak přesto dokázala pokaždé nabídnout něco unikátního.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama