Obsáhlé spekulace naznačují, o čem bude nový Resident Evil
Gaming Článek Obsáhlé spekulace naznačují, o čem bude nový Resident Evil

Obsáhlé spekulace naznačují, o čem bude nový Resident Evil

Josef Ventrča

Josef Ventrča

12. 5. 2023 15:12

Ačkoliv se ukázalo několik zajímavých informací, jejich věrohodnost je ošemetná.

Reklama

Již několik měsíců se na internetu objevují různé spekulace k novému dílu Resident Evil. Nyní brazilský fanouškovský server EvilHazard upozornil na vlákno na Redditu, ve kterém se vyrojily další informace. Ty však není možné považovat za naprosto věrohodné, protože jejich původ nebylo možné ověřit, a tak nelze říct, zda se nejedná jen o senzachtivý výmysl nějakého hráče. Společnost Capcom sice před třemi lety čelila hackerskému útoku, po kterém uniklo několik informací například o letošním remaku Resident Evil 4, jež se později i potvrdily, ale balík aktuálních drbů by neměl mít nic společného s událostí z roku 2020.

Nicméně podle Redditu by se nový díl měl jmenovat Apocalypse, a podobně jako Village by měl mít v logo římské číslice zvýrazňující číslovku dílu, tedy graficky to bude ApocaIXpse. Má se jednat o poslední Resident Evil s Chrisem Redfieldem v hlavní roli, bude mít pouze singleplayerovou kampaň bez kooperativního režimu. Objeví se zde i Jill Valentine, která by měla mít podobnou roli jako Ada v Resident Evil 4.

Obsáhlé spekulace naznačují, o čem bude nový Resident Evil

Děj by měl být zaměřený na Chrisovo působení v Evropě, přesně tam, kde začal konce Resident Evil Village, ale neměla by se objevit žádná zmínka nebo návaznost na osud Winterse. Krátce se objeví i Claire, naopak nevystoupí Leon a Ada, kteří se oba naposledy ukázali v Resident Evil 6. Taky mezi postavami nemá být Rebecca Chambers nebo Barry Burton. Na konci hry má protagonista obětovat milovanou postavu, aby ochránil civilisty, konkrétně se má jednat o vytvoření protijedu. Mohlo by se prý jednat o Claiřinu smrt. Nepřátelé budou mít až mytologický původ, avšak je nutné si uvědomit, že všechno je stvořeno nevydařeným biologickým experimentem, zombie se vrátí jen částečně. Na mapě by se měl vyskytovat hrad podobný tomu z osmého dílu. Oficiální představení by mělo být už letos v říjnu nebo listopadu.

Mnoho nejasností

Potíží těchto spekulací však je, že se výrazně liší s dřívějšími drby. Například většina novějších nepotvrzených informací mluvila o zasazení ve Spojených státech, a nikoliv v Evropě. Podstatným rozdílem pak je uváděná doba vývoje, zatímco příspěvek na Redditu tvrdí, že hra se tvoří poslední dva roky a využívá assetů z posledních dvou dílů Resident Evil, tak již v roce 2021 leaker Dusk Golem ve svém twitterovém příspěvku uvedl, že na devátém díle se má pracovat šest až sedm let. A rozkol je také v tom, že Capcom nedávno zveřejnil plánované tituly s maximálně jedenácti měsíci čekání do vydání. Není tak mnoho logických důvodů, proč by zrovna tajil další díl z jedné z celosvětově nejvýdělečnějších a nejpopulárnějších sérií.

Existuje ještě několik dalších detailů, ve kterých se spekulace liší, ale to již není tak podstatné. Důležité je teda si uvědomovat, že se k těmto informacím musí přistupovat s velkou rezervou, minimálně do doby, než Capcom sám neodhalí novinky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama