Odehrálo se 3. a 4. kolo základní části EHL
Esport NHL 20 (PS4) Článek Odehrálo se 3. a 4. kolo základní části EHL

Odehrálo se 3. a 4. kolo základní části EHL

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

5. 3. 2020 17:26

Souhrn 3. a 4. kola Esport hokejové ligy.

Reklama

Esport hokejová liga má za sebou odehrané 3. a 4. kolo základní části. Neporazitelnost si udržely týmy BK Mladá Boleslav, HC Dynamo Pardubice a Rytíři Kladno. Naproti tomu se na dně tabulky zatím bez bodového zisku trápí HC Škoda Plzeň a Mountfield HK.

Zápasy můžete sledovat živě nebo ze záznamu na oficiálních Twitch a Youtube kanálech gamerů. Odkazy naleznete po kliknutí na přezdívky hráčů níže v článku, popřípadě sledujte Novinky na oficiálním webu EHL, kde zveřejňujeme rozpisy streamů nadcházejících zápasů

Tabulku základní části po odehraném 3. a 4. kole najdete ZDE.

Tygři zdolali třinecké Oceláře

Mladá Boleslav, která se momentálně nachází na 1. místě se 45 vstřelenými brankami a pouze 17 inkasovanými, přešla i tenhle víkend suverénním výsledným skóre. Nicméně sobotní zápasy proti HC Verva Litvínov nebyly jednoznačně v režii mladoboleslavských gamerů. Jindřich „Jifi23” Fencl odehrál velmi vyrovnaný match s Patrikem „Winci” Wenzelem a až do 54. minuty byl stav 2:2. Jenže Jifi23 přišel o puk v útočném pásmu a této chyby využil Winci, který rychlým breakem poslal Litvínov do vedení. O dvě minuty později padl další gól do sítě Mladé Boleslavi, čím bylo rozhodnuto. Naštěstí mladoboleslavské podržel Radek „Kumbik” Kumbera, který zválcoval Miroslava „TheNotorik” Šmoka 9:0.

HC Dynamo Pardubice se zuby nehty drží za mladoboleslavským týmem, rozdíl tvoří pouze skóre o dvě méně vstřelené branky (43:17). Ve třetím kole se konalo východočeské derby s Mountfield HK. Dynamo své soky suverénně zadupalo do země celkovým skóre 9:1.

Ačkoliv se Rytíři Kladno momentálně nachází na třetí příčce, ve třetím kole měli ale namále. Jaroslav „Jarin” Řehoř nenašel vypínač na Jakuba „Kubii7” Bláhu z HC Energie Karlovy Vary a odnesl si první porážku v základní části 3:6. Naštěstí pro Kladno se blýsknul Martin „Tejky”Tejček, který rozsekal soupeře 8:0.

Bílí Tygři Liberec a HC Oceláři Třinec odehráli taky divácky zajímavé zápasy. Ocelář Michael Hetz, který v minulých kolech suverénně vyhrával, nyní pouze remizoval s Danielem „DannyZedlo” Sedláčkem 4:4. Bílí Tygři si ale odnesli výhru díky jednoznačnému výsledku pro Adama „Dzouvi” Menšíka, který porazil 6:2 Jana „Honzicek1992” Budaye.

Moravské derby mezi PSG Berani Zlín a HC Olomouc sice dopadlo ve finále lépe pro Berany, ale na pozadí se odehrál napínavý zápas mezi Davidem „MIkin” MIkoškou a Martinem „MattMD43” Hrubešem. Ačkoliv Mikin počas celého zápasu těsně dotahoval Kohouty, vítězně nakonec vybruslil MattMD43 za závěrečného stavu 5:6.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 12:6

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 7:10

  • Dominik „CzechDomin" Humpál - Filip „Arcade" Nosek 4:5
  • Pavel „Pikej" Kail - Michal „Mišánek" Koloc 3:5

BK Mladá Boleslav - HC VERVA Litvínov 11:4

HC Kometa Brno - HC Vítkovice RIDERA 12:3

  • Josef „Pepcastachurcik" Stachura - Filip „Phil93" Strnad 6:3
  • Roman „Blade" Pilný - Jiří „Danda89" Daniš 6:0

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 6:11

  • Jakub „Kubii7" Bláha - Jaroslav „Jarin" Řehoř 6:3
  • Jakub „Kubin" Černo - Martin „Tejky" Tejček 0:8

PSG Berani Zlín - HC Olomouc 9:6

Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice 1:9

  • Jakub „Jackey" Michálek - Michal „Michal1996" Vaněk 0:3
  • David „Willy9" Voňka - Adam „CallmePablo" Čejka 1:6

Kumbik podržel Boleslav ve 4. kole

Ve 4. kole narazila Mladá Boleslav na těžkého soupeře z Liberce. Úctyhodný výsledek opět předvedl Jifi23, který se utkal s nejlepším hráčem kvalifikací Dzouvim. Překvapivě favorizovaný Dzouvi musel dvě třetiny dotahovat jednobrankový náskok mladoboleslavského borce, kdy po 40 minutách zápasu odcházeli do šaten za stavu 3:3. Zlom přišel před koncem poslední třetiny. Dzouvi navýšil skóre dvěmi rychlými brankami, a ačkoliv se Jifi23 ještě prosadil před závěrečnou sirénou, vítězství Bílých Tygrů to už neohrozilo. O osudu Mladé Boleslavi se muselo rozhodnout v druhém zápase. Kumbik nedal nejmenší šanci a nasázel opět 9 branek proti soupeřově jedné.

Nedělní kolo pro Pardubice už tak jednoznačné nebylo. Michal „Michal1996” Vaněk sice zdolal Sparťana Filipa „Arcade” Noska 7:2, ale jeho týmový kolega měl co dělat v druhém matchi. Adam „CallmePablo” Čejka odehrál velice těsný výsledek proti Michalu „Mišánek” Kolocovi, ve kterém mu nakonec podlehl 2:3.

Po čtyřech kolech si konečně své první vítězství připsali HC Vítkovice RIDERA, kde oba gameři nasázeli karlovarskému týmu po čtyřech gólech a do statistik si zapsali skóre 8:4.

HC Kometa Brno si sice ve třetím kole spravila chuť po hořké porážce s Kladnem, ale mnohem divácky atraktivnější zápas se odehrál ve 4. kole mezi streamerem Romanem „Blade”Pilným a litvínovským TheNotorikem. Ještě na začátku třetí třetiny byl stav 3:1 pro Kometu, ale od 51. minuty začal Litvínov dotahovat. Krátce na to odpověděl Blade dalším gólem, a už to vypadalo, že se skóre do závěrečné sirény nepohne. Jenže deset sekund před koncem TheNotorik snížil stav ještě na 4:3, za kterého se zápas ukončil.

O gólovou smršť se postarali gaměři Michael Hetz s ostříleným hráčem Pavlem „Pikej” Kailem. Ačkoliv ve vzájemném utkání padlo dohromady 16 branek, ve finále Plzeň podlehla na skóre Třinci 10:12.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 13:6

  • Jindřich „Jifi23" Fencl - Adam „Dzouvi" Menšík 4:5
  • Radek „Kumbik" Kumbera - Daniel „DannyZedlo" Sedláček 9:1

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 12:10

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 9:5

  • Michal „Michal1996" Vaněk - Filip „Arcade" Nosek 7:2
  • Adam „CallmePablo" Čejka - Michal „Mišánek" Koloc 2:3

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 5:9

HC Vítkovice RIDERA - HC Energie Karlovy Vary 8:4

  • Filip „Phil93" Strnad - Jakub „Kubii7" Bláha 4:1
  • Jiří „Danda89" Daniš - Jakub „Kubin" Černo 4:3

Rytíři Kladno - PSG Berani Zlín 13:3

  • Jaroslav „Jarin" Řehoř - Jakub „JohnLeclair" Baďura 6:2
  • Martin „Tejky" Tejček - David „Mikin" Mikoška 7:1

HC Olomouc - Mountfield HK 6:5

  • Tomáš „Indris" Indra - Jakub „Jackey" Michálek 5:5
  • Martin „MattMD43" Hrubeš - David „Willy9" Voňka 1:0

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama