Ohlédnutí za ESL New York 2019
Esport CS:GO Článek Ohlédnutí za ESL New York 2019

Ohlédnutí za ESL New York 2019

Daniel Zappe

Daniel Zappe

30. 9. 2019 16:00

Modrá krev v New Yorku dominovala.

Reklama

anoušci Counter-Strike si mohli užít další turnaj ve své oblíbené hře. V New Yorku se pořádal jako každý rok ESL turnaj - tentokrát o 200 000$. Osm Týmů si to rozdalo mezi 26. a 29. srpnem v hale Barclays Center, která dokáže pojmout až 19 000 diváků.

Ohlédnutí za ESL New York 2019

Přadatel pozval do turnaje týmy Astralis, Team Liquid, ENCE, Evil Geniuses, FaZe Clan a OpTic. Poslední dva týmy musely projít kvalifikací a nakonec postoupil tým eUnited a G2 Esports. Na turnaji byla představena i nově přepracovaná mapa Cache.

Vrhněme se ale rovnou na skupinu A, kde byl jasným favoritem Team Liquid, ten také svou dominanci potvrdil a po dvou zápasech postoupil do semifinále se skóre 2:0. O druhé postupující místo si to v pátek rozdal tým G2 a ENCE. Lepší z dvojice se stali hráči G2 poté, co vyhráli první mapu na Dust2 19:17. ENCE se nechtěli vzdát předčasně a druhou mapu vyhráli 16:11. G2 ale dokázali postoupit po třetí mapě (Overpass) se skóre 16:11. Eunited nedokázal získat ani bod.

V B skupině byl favorizován tým Astralis. Jenže celkem překvapivě z prvního místa postoupil tým Evil Geniuses poté, co právě favorita porazil 2:0 na mapy. Astralis tak museli o postup bojovat do samotného konce, kdy nastoupili proti OpTic. Světová dvojka nedopustila žádné drama a po mapách Nuke (16:6) a Dust2 (16:7) lehce přešli z druhého místa do semifinále.

Ohlédnutí za ESL New York 2019

Semifinále tedy v Barclays Center začalo utkáním Týmu Liquid vs Astralis, tyto týmy se spolu naposledy utkaly na Majoru v Berlíně, kdy z duelu lépe vyšel tým Astralis. Jako první mapa se hrála Vertigo, po skvělém začátku domácí tým - tedy Liquid - vedl 7:1, nakonec ale prohrál 9:16.  Na druhé mapě hráči "kapalného" týmu ukázali, že jsou stále jedničkou ve světe, a Dust2 vyhráli 16:9. Jenže Astralis rozhodující mapu dokázali vyhrát 16:13 a postoupili tak do finále. Z druhého semifinále postoupil tým Evil Geniuses. Dokázal opravdu hladce porazit G2 2:0 na zápasy po mapách Dust2 (16:8) a Nuke (16:7).

Před finálem se ukázala nově upravená mapa Cache, nyní se podívejte na záběry:

Finále se odehrálo poslední den, tedy 29. září stylem Bo5 a proti sobě nastoupily týmy Astralis a Evil Geniuses. První mapa začala a rozjetý tým Evil Geniuses, který zatím neprohrál jedinou mapu, si došel pro vítězství na mapě Inferno opravdu drtivým a nečekaným výsledkem - 16:3. Na druhé mapě (Dust2) měli kluci z Astralis možnost se vzepřít, ale nakonec opět prohráli 16:12. Třetí mapa byla Train mohla být poslední, ale Astralis nakonec po dlouhém boji v nastavení dokázali vyhrát svou první mapu ve finále - 22:20. Následovala čtvrtá mapa Nuke, nejprve nás mohla bavit krásným CS první velice vyrovnaná polovina, kterou jen těsně vyhráli hráči Evil Geniuses 8:7. V druhé polovině ale předvedli dominanci a utkání zvládli 16:8.

Evil Geniuses - neboli starý tým NRG dokázal svůj "první" turnaj ovládnout a zvítězil s pouze jedinou ztracenou mapou a odnáší si tak svůj podíl v prizepoolu - $100,000.

Ohlédnutí za ESL New York 2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama